Fenerbahçe - Trabzonspor: 2-0

Fenerbahçe - Trabzonspor: 2-0


undefined
Fenerbahçe, haftanın en önemli maçında Trabzonspor'u 2-0 yenerek Beşiktaş'ı geride bıraktı ve liderliği yakaladı. Sarı lacivertlielerde maçın yıldızı 1 gol, 1 asistle oynayan Nani oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor maçında, son oynadıkları Molde karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, kalede Fabiano Ribeiro'nun yerine Volkan Demirel'e şans tanıdı. Pereira, Molde maçında gol atan isimler Ozan Tufan ve Jose Fernandao'yu da yedek soyundurdu. Ozan'ın yerine hastalığını atlatan Mehmet Topal'ı oynatan tecrübeli teknik adam ileri uçta ise Fernandao'nun yerine Robin van Persie'ye şans tanıdı. Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, kanatlarda Alper Potuk ve Luis Nani görev aldı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise Van Persie forma giydi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi. Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı.

Maça orta sahada daha organize başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Van Persie, Diego ve Alper'in paslaşmalarının ardından Nani'nin bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün ardından tempoyu düşüren sarı-lacivertli takım, ikinci gol için fazla tehlikeli olamadı. 41. dakikada Diego ile bir kez daha etkili olan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitti. Karşılaşmada ilk tehlikeli atağı yapan Trabzonspor, orta sahanın kontrolünü rakibine verince hücuma çıkmakta zorlandı. Bordo-mavili takım, rakibin daha kontrollü oynamasının ardından kendi yarı alanından daha rahat çıkmasına rağmen etkili olabileceği noktalara topu taşımakta zorlandı. Bordo-mavili ekip, Alper'in 40 ve 42. dakikalarda üst üste gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla sahada 10 kişi kaldı.

2. yarıda ise kontrol yine ev sahibindeydi. Nani ve Diego ile önemli pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe rakibine de fırsat tanımadı. Son bölümde de skoru korumayı başaran sarı lacivertliler; 88. dakikada, sonradan oyuna giren Fernandao'nun kafa golüyle farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmayı da bu skorla 2-0 kazanan Fenerbahçe, 30 puana yükselerek liderliği ele geçirdi. Sarı lacivertliler, liderliği 6. haftada kaybetmişti.

FENERBAHÇE-TRABZONSPOR: 2-0

STAT: Şükrü Saracoğlu Ülker Arena
HAKEMLER Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk. 81 Markovic), Nani, Alper Potuk (Dk. 66 Volkan Şen), Van Persie (Dk. 70 Fernandao)
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

TRABZONSPOR
Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Mehmet Ekici (Dk. 46 Aytaç Kara), Erkan Zengin (Dk. 72 Salih Dursun), N'doye
TEKNİK DİREKTÖR: Sadi Tekelioğlu

GOLLER: Dk. 11 Nani, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Aykut Demir, Dk. 82 Salih Dursun (Trabzonspor), Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Nani, Dk. 63 Alves, Dk. 82 Markovic (Fenerbahçe)