Fenerbahçe "tek" geçti!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe transfer dönemini sadece bir imzayla kapattı... Diego Ribas'ı kadrosuna katan Sarı - Lacivertliler, 4 oyuncuyu çeşitli takımlara kiralarken Yobo ve Cristian'ın da sözleşmesini feshetti.

Transfer döneminin sona ermesinin ardından Fenerbahçe bu dönemin en az hareket yaşanan kulübü olarak dikkat çekti. Sarı Lacivertliler "Şampiyon" ünvanı ile tamamladıkları sezonun ardından kadrolarına sadece bir takviye yaptılar.

Fenerbahçe yönetimi Alex ayrıldığından beri boş olan 10 numara mevkiini bir başka dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Diego Ribas ile doldururlarken, değişen yabancı kontenjanı nedeniyle kadrolarındaki bir çok isimle de yollarını ayırdılar.

İlk olarak Miroslav Stoch'un önce sözleşmesini 2018 e kadar uzatan sarı lacivertliler, daha sonra Slovak oyuncuyu bir yıllığına Al Ain Kulübüne kiraladılar. Kadrosundaki diğer yabancılardan Christian Baroni ve Yobo ile karşılıklı anlaşarak yolları ayıran Fenerbahçe yönetimi, bu oyuncuları Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda teşekkür plaketi vererek uğurladı.

Sarı-lacivertlieler kadrolarına geçtiğimiz yıl dahil ettikleri Samuel Holmen'i de bir yıllığına Bursaspor'a kiraladılar. Kadrodaki Türk oyunculardan Salih Uçan'ı satın alma opsiyonu ile İtalyanın Roma kulübüne kiralayan Fenerbahçe,son olarak kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı da Sivasspor'a verdi.

Sessiz tranfer döneminin ardından yeni sezona da iyi başlayan sarı lacivertliler önce Süper Kupa'yı müzesine götürdü,sonra da lige üç puanla başlayarak taraftarının yüzünü güldürdü.

Milli Takım arası nedeniyle teknik direktör İsmail Kartal oyuncularına iki gün izin verirken; Raul Meireles, Portekiz Milli Takımının Arnavutluk ile yapacağı maç için Kuyt, Hollanda Milli Takımı'nın İtalya ve Çek cumhuriyeti ile yapacağı maçlar için, Emenike Nijerya Milli Takımı'nın Ruanda ve Güney Afrika ile yapacağı hazırlık mücadeleleri için Kadlec, Çek Cumhuriyeti'nin ABD ve Hollanda ile yapacakları maçlar için, Moussa Sow ise Senegal'İn Mısır ve Botswana ile yapacağı karşılaşmalar için ülkelerine gittiler.