Fenerbahçe ağır yaralı

Fenerbahçe ağır yaralı
Fenerbahçe şampiyonluk yolunda çok ağır bir darbe aldı. Sarı lacivertlier Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak hayati 2 puan bıraktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Erciyesspor karşına 30. haftada deplasmanda Medicana Sivasspor ile yaptıkları maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Emre Belözoğlu, Emenike, Alper Potuk ve Bekir İrtegün'ün yerine bu akşamki mücadelede, Selçuk Şahin, Dirk Kuyt, Pierre Webo ve Bruno Alves'e görev verdi.

Sakatlığı bulunan Emre ile çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Emenike 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Alves'in kart cezası nedeniyle geçen hafta şans bulan Bekir İrtegün ile Alper Potuk, Kayseri temsilcisiyle yapılan maçta yedek kaldı.

Karşılaşma son sonhaftalardaki tüm Fenerbahçe maçları gibi gollerle başladı. Henüz 2. dakikada Fenerbahçe kullanığı ilk kornerde golü buldu. Diego'nun sağdan kullandığı kornerde, arka direkte altıpasın önünde Egemen Korkmaz'ın iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti ve ev sahibi 1-0 ne geçti. Ancak Fenerbahçe'nin bu üstünlüğü sadece 4 dakika sürdü. 6. dakikada Anıl Karaer'in sağdan kullandığı köşe atışında, Fenerbahçeli oyuncuları geçen top arka direkte altıpasın önünde Zoua'nın önünde kaldı. Topu kontrol edip düzgün bir vuruş yapan Zoua, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Golden sonra fenerbahçe aradığı baskıyı bir türlü bulamadı, net pozisyonları kaçıran konuk takım oldu. 10. dakikada Anıl Karaer'in soldan ceza sahasına ortasında, kaleci Volkan'dan önce Murat Yıldırım topa kafayla dokunarak Vleminckx'e attı. Vleminckx'in sağ çaprazdan boş kaleye çektiği şutta, top yan ağlarda kaldı. Ardından 20. dakikada Vleminckx ceza sahasında topu kafayla penaltı noktasının gerisindeki Oğulcan Çağlayan'a indirdi. Oğulcan'ın gelişine yaptığı vuruşta yan direkten oyun alanına dönen topu Fenerbahçe savunması kornere gönderdi.

Bu pozisyonlardan sonra kontrolü ele geçiren Fenerbahçe, rakibine önemli pozisyon vermedi ama kendisi de duran toplar haricinde net fırsat bulamadı. Böylece devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Selçuk-Kuyt ikilisinin yerine Alper-Meireles ile başlayan Fenerbahçe, rakibini sahasından çıkartmadı. Özellikle 70. dakikadan sonra inanılmaz pozisyonlar yakalayan sarı lacivertliler, Gkhan'ı geçmeyi başaramadı.

Aradığı golü bulmayan Sarı lacivertlier Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak hayati 2 puan bıraktı. Sarı lacivertliler, bitime 3 maç kala lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde kaldı.


 Fenerbahçe: 1 - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mete Kalkavan, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin (Dk. 46 Meireles), Mehmet Topal, Kuyt (Dk. 46 Alper Potuk), Diego, Sow, Webo

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Mehmet Akgün, Ethem Ercan Pülgir, Boye, Anıl Karaer, Oğulcan Çağlayan (Dk. 80 Mehmet Seçme), Yasin Pehlivan, Sylla, Zoua (Dk. 90+3 Mahmut Özen), Murat Yıldırım, Vleminckx (Dk. 74 Edinho)

Goller: Dk. 2 Egemen Korkmaz (Fenerbahçe), Zoua (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Boye, Dk. 70 Mehmet Akgün, Dk. 83 Gökhan Değirmenci, Dk. 86 Murat Yıldırım (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor), Dk. 53 Gökhan Gönül, Dk. 75 Alves, Dk. 83 Caner Erkin, 90+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)