F.Bahçe, Olympiakos'u ağırlayacak

F.Bahçe, Olympiakos'u ağırlayacak
Fenerbahçe, hazırlık maçı programına önemli bir karşılaşmayı daha dahil etti. Sarı lacivertliler, 16 Ağustos'ta Yunan şampiyonu Olympiakos ile Şükrü Saracoğlu'nda karşılaşacak. 
Konuyla ilgili olarak Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçemiz; 16 Ağustos Cumartesi günü, geçtiğimiz sezonun Yunanistan Ligi Şampiyonu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 finalisti Yunan takımı Olympiakos ile İstanbul’da bir hazırlık maçı yapacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’ndaki maç, saat 21:30’da (TSİ) başlayacak.

İlk maç Sepahan ile
Yeni sezon hazırlıklarını Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçemiz, ilk hazırlık maçını 26 Temmuz Cumartesi günü İran’ın Sepahan takımı ile yapacak. Kamp programı sonundaki bu maç, Düzce 18 Temmuz Stadı’nda oynanacak. Fenerbahçe-Sepahan maçı 18.00’de başlayacak. Bu karşılaşma (FBTV) Fenerbahçe Televizyonu tarafından canlı yayınlanacak.

Sheffield United ile Soma için oynayacağız
Sepahan maçıyla Düzce programını tamamlayacak olan Fenerbahçemiz 2. hazırlık maçında, 31 Temmuz Perşembe günü saat 21.30’da (TSİ), İngiltere’nin köklü kulüplerinden Sheffield United ile İngiltere’de karşı karşıya gelecek. Soma yararına oynanacak bu maça, dünyanın en eski stadı olarak bilinen Bramall Lane ev sahipliği yapacak. Bu sezon 125. yılını kutlayan ve en önemli geçim kaynağı madencilik olan York Shire bölgesinin takımı olan Sheffield United  ile yapılacak bu maçın geliri, 2 kulüp arasında yapılan anlaşma gereği Soma’ya bağışlanacak.

Son Avrupa Şampiyonu Sevilla ile karşılaşacağız
Sheffield maçının ardından Fenerbahçemiz İngiltere’den direk Danimarka’ya geçecek ve 2013-2014 UEFA Avrupa Ligi finalinde Benfica’yı penaltılarla yenerek Kupanın sahibi olan İspanya’nın Sevilla takımı ile bir hazırlık maçı yapacak. 2 Ağustos Cumartesi günü Kopenhag’daki Brondby Stadyumu’nda oynanacak bu maç, 21.30’da (TSİ) başlayacak. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçemiz ile Sevilla, 2007-2008 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşı karşıya gelmişti. İlk maçı Kadıköy’de 3-2 kazanan Fenerbahçemiz büyük bir avantaj elde etmişti. 2. maç ise bu kez Sevilla’nın 3-2 galibiyetiyle tamamlanmıştı. Uzatmaların ardından penaltı atışlarına geçilmiş ve kalecimiz Volkan’ın 3 penaltı kurtardığı maçın sonunda çeyrek finale yükselen taraf Fenerbahçe olmuştu.

Yunanistan Ligi Şampiyonu Olympiakos’u ağırlayacağız
Fenerbahçemiz, Olympiakos ile İstanbul’da bir hazırlık maçı yapacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’ndaki maç, saat 21:30’da başlayacak. 2013-14 sezonunda Yunanistan Ligi şampiyonu olan Olympiakos futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 Turu eşleşmelerinde de Manchester United ile karşılaşmıştı. Yunanistan’da oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Olympiakos, İngiltere’de oynanan rövanş maçında Manchester United’a 3-0 yenilerek kupadan elenmişti."