Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor: 5-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Süper Lig'de Fenerbahçe Karabükspor'a patladı!.. 60 dakikadan fazla 10 kişi oynayan rakibini gole boğan sarı lacivertliler hem ManU maç öncesi moral depoladı hem de tırmanışını sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etti.

Hollandalı teknik adam geçen hafta deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde forma giyen İsmail Köybaşı ile tek golün sahibi Emmanuel Emenike'yi yedek kulübesinde oturttu. Advocaat, bu isimlerin yerine Aatıf Chahechouhe ile Volkan Şen'e formayı verdi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jose Fernandao, Gregory van der Wiel ve Ozan Tufan, Kardemir Karabükspor karşısında kadroda yer almadı.  Bu 3 ismin dışında teknik direktör Advocaat, Miroslav Stoch'u da 18 kişilik maç kadrosunun dışında bıraktı.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, geçen haftaya göre biri zorunlu 3 değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe'nin karşısına çıkardı. Hırvat teknik adam sarı kart cezalısı Barış Başdaş'ın yanı sıra geçen hafta ilk 11'de oynayan Ermin Zec ile Hakan Aslantaş'ın yerine Marius Valerica Gaman, Ceyhun Gülselam ile Kerim Zengin'i oynattı.

İlk yarıda dengeli giden oyunda sarı lacivertliler 18. dakikada penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına gelen Robin van Persie kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi. 29. dakikada sarı kartı bulunan Ceyhun Gülselam, Lens'le girdiği ikili mücadelenin ardından ikinci kartını gördü ve oyundan atıldı. 10 kişi kalan rakibi önünde oyunun tek hakimi olan Fenerbahçe, Skrtel ile bir gol daha buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda vites artıran Fenerbahçe, 48. dakikada Robin van Persie farkı üçe çıkardı. 52. dakikada Aatif ve 53. dakikada Lens ile gol yağmurunu sürdüren sarı lacivertliler, bir anda skoru 5-0 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sarı lacivertliler karşılaşmayı 5-0 kazandı...

Böylece peşpeşe 2. galibiyetini alan Fenerbahçe, 15 puana çıktı. Sezonun en farklı yenilgisini alan konuk takım ise 12 puanda kaldı.

FENERBAHÇE - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 5-0

STAT: Ülker
HAKEM: Fırat Aydınus


FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 57 Neustaedter), De Souza, Lens, Chahechouhe, Volkan Şen (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Van Persie (Dk. 66 Sow)

TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun Gülselam, Skulason, Traore (Dk. 56 Serdar Deliktaş), Tanase (Dk. 82 Osman Çelik), Yatabare (Dk. 56 İlhan Depe)
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

KIRMIZI KART: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Skulason, Dk. 19 Dany (Kardemir Karabükspor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Gençlerbirliği - Beşiktaş maç özeti ve sonucu

Gaziantepspor - Osmanlıspor maç özeti ve sonucu


Bursaspor - Atiker Konyaspor maç özeti ve sonucu

Adanaspor - Galatasaray maç özeti ve sonucu


Kasımpaşa - Aytemiz Alanyaspor maçı canlı skor

Kayserispor - Antalyaspor maçı canlı skor