Fenerbahçe Guinness'e giriyor

Fenerbahçe Guinness'e giriyor

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılında, kulüp bünyesinde bulunan 9 şube ile takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorlarına girebilme teklifi, "Guinness World Records Menagement Team" tarafından uygun görüldü.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Guinness tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yollanan müracaat kabul formları, kulübün adına Yüksel Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Sertaç Kayserioğlu tarafından, Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi içinde yapılan törenle imzalanarak, Guinness'in Türkiye Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural'a teslim edildi.

Açıklamada, "Spor kulübü bünyesinde, 1 yıl içerisinde resmi spor müsabakalarda gerek takım halinde ve gerekse ferdi olarak kazanılmış kupa ve madalyalar olarak, spor kulüpleri arasında Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesine hak kazandığı konusuna ilişkin müracaatın kabul olunması, bu alanda bir ilk olmaktadır" denildi.