Fener evinde kral!

Fener evinde kral!
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe evinde Gaziantepspor'u ağırladı.

Fenerbahçe karşılaşmayı Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle 1-0 kazandı.

2. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmada Alves'e çarpan topu, kaleci Mert Günok kornere tokatladı. 4. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı. 6. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top direğin yanından auta gitti. 23. dakikada Mustafa Durak'ın ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Mert Günok uzanarak, topu kornere çeldi.
24. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, yükselen kaleci Mert Günok, topu elinden kaçırdı. Altıpasa düşen topa bir kez daha hamle yapan Mert, meşin  yuvarlağı kontrol etti.

25. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı. 29. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, Emenike'nin müsait durumda vuruşunda, kaleci Eray Birniçan iki hamlede topu kontrol etti. 31. dakikada ceza alanı dışından İbrahim Akın'ın yerden sert şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topa sahip oldu. 45. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarıda da Fenerbahçe'nin hakim olduğu bir futbol vardı. Ev sahibi takım golcüleri Sow ve Emenike'yle bir kaç kez kaleyi yokladı. Maçın 65. dakikasında ise Gaziantepspor'lu Oğulcan kaleci Mert'le karşı karşı kaldığı pozisyonu gole çeviremedi.

Maçın 80. dakikasında ise maçın kırılma anı yaşandı. Gökhan Gönül'ün yerde kaldığı pozisyonda hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Emre topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe karşılaşmanın 82. dakikasında Gaziantepspor'a karşı 1-0 öne geçti.

Golden sonra da ev sahibi ekip Caner ve Webo'yla fırsatlar yakalasa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligdeki puanını 7'ye yükseltirken, Gaziantepspor 4 puanda kaldı ve bu sezon ligdeki ilk yenilgisini almış oldu.

FENERBAHÇE – GAZİANTEPSPOR


STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Ali Palabıyık

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego(Alper 59. dk), Kuyt, Sow(Selçuk Şahin 83. dk), Emenike(Webo 59. dk)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

GAZİANTEPSPOR: Eray Birniçan, Elyasa Süme, Şenol Can, Gbenga Arokoyo, Chico, Gilles Binya(Chibuike 83. dk), Koray Arslan, Mustafa Durak, Muhammet Demir(Muhammet İldiz 73. dk), İbrahim Akın, Oğulcan Çağlayan(DEmba Camara 78. dk)
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk