Süper Kupa Fenerbahçe'nin

Süper Kupa Fenerbahçe'nin



Fenerbahçe, 120 dakikası golsüz biten maçta, Galatasaray'ı penaltılarla 3-2 yendi ve Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Türk futbolunun iki çınarını karşı karşıya getiren maçtan önce Soma şehitleri, Faruk Ilgaz, Süleyman Seba ve Turgan Ece için saygı duruşunda bulunuldu.

Maçta ilk tehlikeli atak 3. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Gökhan Gönül'ün sağdan cezasahasına gönderdiği topa Kuyt ve Emenike hareketlendi. Daha önce davranan Chedjou, topu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

7. dakikada Yasin'in cezasahas5ı dışından sert vuruşunda kaleci Volkan sağına yatarak çelmeyi başardı.

23'te Telles'in Emre Belözoğlu'na faulüne hakem kart göstermezken, tribünler tepki gösterdi.

35'inci dakikada Olcan Adın, ceza sahası dışındann kaleyi cepheden gören noktadan sert vurdu, top az farkla sol direğin yanından auta gitti.

41'de Meireles'in, sol köşe bayrağı dibinden kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topal altı pas üzerinden kafayı vurdu; Muslera soluna yatarak gole izin vermedi.

İlk yarı golsöz sona ererken; ikinci yarı öncesi istenmeyen görüntüler oluştu. Fenerbahçe kalecisi Volkan, kaleye geçmek isterken; tribünlerden sarı-lacivertli kalecinin bulunduğu bölgeye yabancı maddeler atıldı. Muslera'nın seyircileri önlemeye çalışması anlamlı bir görüntü oluşturdu; ancak Uruguaylı kaleci kendi kalesine döndüğünde bu kez kendisi de yabancı maddelerden hasibini aldı.

İlk yarıdaki üstünlüğünü ikinci yarıda da sürdüren Fenerbahçe, 54'te gole yaklaştı. Sağ kanattan cezasahasına gelen topta Veysel müdahelede geç kalınca Moussa Sow kafayı vurdu, Muslera, Senegalli golcüye gol izni vermedi.

70'de yardımcı hakem Serkan Ok'un ayağına kramp girip oyuna devam edemezken; Ali Palabıyık, görev aldı. Bu dakikalarda tribünlerden yine sahaya yabancı maddeler atıldı.

78'inci dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda, cezasahası dışında topu önünde bulan Bekir çok sert vurdu, Muslera topu güçlükle kornere gönderdi. Meireles'in sol köşe bayrağı  dibinden kullandığı kornerde, Moussa Sow indirdi. Emenike altıpas içerisinde topa vurma yerine ayağında dolaştırınca, Galatasaray defansı topu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

86'da Fenerbahçe inanılmaz bir gol pozisyonunun Emenike ile harcadı. Chedjou'dan seken topu Kuyt altıpas ön çizgisi üzerindeki Emenike'ye bıraktı. Nijeryalı kaleci Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Galatasaray file bekçisi son anda ayaklarıyla topu çeldi ve yüzde 100'lük golü önledi. Cezasahası içerisine düşen topu Kuyt tekrar kaleye göndermek istedi, bu kez de defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda gol olmadı ve maçın normal süresi golsüz sona erdi.

90+6'da ise Olcan'ın taşıyıp cezasahası sol içine bıraktığı topu Gökhan Gönül kritik bir müdaheleyle kontrol edip, Burak Yılmaz'ın kaleci Volkan'la karşı karşıya kalmasını önledi.

İlk uzatma bölümü golsüz sona ererken; 2. uzatmalara iki ekip de tehlikelerle başladı. Önce Burak'ın cezasahası sağ içine ortasında Olcan Adın, kafayı vurmak istedi; ancak top yüksekten gitti. Bir dakika sonra ise Emenike Galatasaray, cezasahasına hareketlendi. Son anda defansın müdahelesiyle Nijeryalı oyuncuya gol izni verilmedi.

İkinci uzatma bölümünde de iki takımın gol çabaları sonuç vermezken; maç penaltılara gitti.

Penaltı atışını ilk kullanan Olcan Adın, topu ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Kuyt, Muslera'yı ve topu ayrı köşelere göndererk skoru 1-1'e geçirdi. Galatasaray'ın 2. penaltısını kullanan Selçuk İnan, topu üstten auta gönderdi. Fenerbahçe adına 2. penaltıyı kullanan Caner, kaleci Muslera'yı geçemedi. Melo, 3. penaltı vuruşunu üstten auta gönderirken; Volkan'ın sevinci sırasında Melo ile arasında gerginlik yaşandı. Mehmet Topuz'un kullandığı 3. penaltı atışını yine Muslera kurtardı. Yekta'nın penaltı atışı öncesi sahaya yanıcı madde atıldı. Galatasaraylı oyuncu penaltı atışında topu kaleci Volkan'a nişanladı ve 4. penaltı atışları sonrasında da 1-1'lik skor devam etti. Meireles 4. penaltı atışını gole çevirirken; Burak Yılmaz, Galaltasaray adına 5. penaltı vuruşunu gole çevirdi ve skora 2-2'lik eşitliği getirdi. Fenerbahçe'nin son penaltı atışını gole çeviren Kadlec, maçıng galibini belirledi ve Fenerbahçe, 8. Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Süper Kupa'yı 3. kez kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk sayısında ezeli rakibi Galatasaray'ı yakaladı.

FENERBAHÇE: 3 - GALATASARAY: 2 (Penaltılar)


STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEM: M.Kamil Abitoğlu

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves (Dk. 82 Kadlec), Caner Erkin, Kuyt, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 88 Alper Potuk), Mehmet Topal, Sow (Dk. 116 Mehmet Topuz), Emenike
TEKNİ DİREKTÖR: İsmail Kartal

GALATASARAY: Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Chedjou, Telles (Dk. 104 Hakan Balta), Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Sneijder (Dk. 60 Bruma), Yasin Öztekin (Dk. 60 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz
TEKNİ DİREKTÖR: Cesare Prandelli

Sarı kartlar: Dk. 31 Emre Belözoğlu, Dk. 35 Alves, Dk. 58 Emenike, Dk. 90+1 Kuyt, Volkan Demirel (penaltı atışları sırasında) (Fenerbahçe), Dk. 29 Selçuk İnan, Dk. 58 Veysel Sarı, Dk. 68 Burak Yılmaz, Dk. 92 Telles, Melo (penaltı atışları sırasında) (Galatasaray)