Fener farka koştu / ÖZET

Video yükleniyor...

Beko Basketbol Ligi'nin 23. haftasında, Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ne konuk olan Fenerbahçe Ülker, maçtan 80-55 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de Bogdanovic 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken onu 12 sayıyla Bo McClebb ve 10'ar sayıyla Zoric ve İzzet Türkyılmaz takip etti.

Konya ekibinde ise Cem Coşkun ve Yunus Akçay 10'ar sayı kaydetti.

Bu sonuçla ligdeki 18. galibiyetini alan Fenerbahçe Ülker, Banvit ardından 2. sıradaki yerini korudu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken, Torku Konya Selçuk Üniversitesi; Williams, Cem ve Gillenwater'ın sayılarıyla 5. dakikayı 9-8 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra Bogdanovic, Preldzic, Zoric ve Oğuz ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker ilk periyotu 18-16 önde geçti.

İkinci yarıya etkili başlayan sarı-lacivertliler sayı farkını açmaya başladı. Ömer, İzzet, Oğuz ve Zoric'in sayılarıyla 17. dakikada farkı 9 sayıya (20-29) çıkaran konuk ekip, defansta da katı savunmasını sürdürdü. Periyodun sonuna kadar etkili oyunun sürdüren Fenerbahçe Ülker periyodu 39-22 önde tamamladı. 6 sayı üretebilen ev sahibi ekibin basketleri ise Delininkaitis, Cem ve Gillanwater'dan geldi.

Üçüncü periyoda Burak ve Delininkaitis'in sayılarıyla etkili başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi rakibine pota altında sert savunma uyguladı. Üçüncü periyodun ilk 6 dakikasında 13 sayı atan Konya ekibi, rakibi Fenerbahçe Ülker'e 6 sayı imkanı tanıdı. Fenerbahçe Ülker'in sayıları McCalebb'ten geldi. Bu dakikadan sonra hücumlardan sayı üretmeye başlayan sarı-lacivertliler 3. periyotu 15 sayı fark ile (39-54) önde bitirdi.

Final periyoduna Cem'in sayısıyla başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, etkili olmaya çalışsa da Fenerbahçe Ülker'den Bogdanovic basketlerine engel olamadı. 35. dakikaya sayı farkını 22'ye çıkaran sarı-lacivertliler, ev sahibi karşısında rahat bir oyun sergiledi. Jackson, İzzet, Bogdanovic ve Zoric'in sayılarıyla farkı 25 sayıya çıkaran (80-55) Fenerbahçe Ülker, maçı bu skorla kazandı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi: 55 - Fenerbahçe Ülker: 80

Salon:
Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs

Hakemler:
Zafer Yılmaz, Ersan Ergüler, Erman Erdemli

Torku Konya Selçuk Üniversitesi:
Derrick Low 7, Delininkaitis 8, Cem Coşkun 10,  Burak Selen 2, Williams 5, Yunus Akçay 10, Fatih Solak 5, Gillenwater 8, Murat Yolcu, Eren Özteke

Fenerbahçe Ülker: McCalebb 12, Melih Mahmutoğlu 2, İzzet Türkyılmaz 10, Zoric 10, Preldzic 8, Jackson 6, Ömer Onan 8, Oğuz Savaş 6, Bogdanovic 18, Berk Uğurlu

1. periyot: 16-18

Devre: 22-39

3. periyot: 39-54