Federasyon Kupası Tofaş'ın

Federasyon Kupası Tofaş'ın
Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Federasyon Kupası final maçında TOFAŞ, Akhisar Belediyespor'u 90-69 yenerek kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan TOFAŞ, Ivanov, Hadi Özdemir ve Caner Topaloğlu ile etkili oldu. Bursa temsilcisi, Erdem İlter ve Hakan Yapar ile skor üreten rakibi karşısında ilk periyodu 25-19 üstün geçti.

İkinci periyotta baskılı bir mücadele ortaya koyan TOFAŞ, hem hücum hem de savunmada zorlanan rakibi karşısında rahat bir şekilde skor bularak soyunma odasına 55-35 önde gitti.

Maçın üçüncü periyodunda Akhisar Belediyespor, Harrell ve Miller ile farkı kapatmaya çalışırken, tempoyu tekrar yükselten TOFAŞ, Mejia ve Ümit Sonkol ile sayı üretti ve son çeyreğe de 72-52 önde girdi.

Son periyotta da üstün mücadelesini sürdüren TOFAŞ, karşılaşmadan 90-69 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

TOFAŞ kupasını aldı
TOFAŞ takımı karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle kupasını aldı.

Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Bursa temsilcisinin teknik heyet ve oyuncularına, kupa ve madalyalarını, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akgün Altuğ verdi.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Ruhi Nezihi Soydan, Uğur Özen, Fatih Güler

TOFAŞ: Yiğitcan Tuna 2, Mejia 11, Caner Topaloğlu 9, Hadi Özdemir 10, Ivanov 14, Ümit Sonkol 17, Kadir Bayram 18, Yiğit Arslan 5, Muhsin Yaşar 4 

Akhisar Belediyespor: Erdem İlter 7, Harrell 18, Ahmet Fatih Cantitiz 7, Miller 9, Hakan Yapar 11, Cenk Şekeroğlu 2, Mert Gizir 9, Murat Can Esen 6

1. Periyot: 25-19

Devre: 55-35

3. Periyot: 72-52