F.Bahçe'nin derbi şifreleri! Taktik nasıl olacak?

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal rakibe göre kadro ile sahaya çıkma düşüncesi çerçevesinde Beşiktaş maçına özel bir takım hazırlıyor. Orta saha hakimiyetini eline tutan ve rakibin kanat beklerindeki zaafiyetini öngören Kartal'ın kafasındaki takım kurgusuda belli gibi.

Savunmada cezası biten Bekir İrtegün'ün takıma dönüşü ile rahat bir nefes alan İsmail Kartal'ın, Mehmet Topal'ı orjinal pozisoyonunda ön libero olarak orta sahada görevlendirmesi bekleniyor. Topal'ın yanında performansı ile göz dolduran Raul Meireles'e forma verecek olan Kartal'ın kaptan Emre Belözoğlu'nu da yine hücum hattının arkasında görevlendirmeyi düşündüğü gelen haberler arasında.

Hızlı kanat akınları organize etme planı yapan Kartal'ın, sağda Gökhan Gönül-Kuyt ikilisinden vazgeçmeyeceği, solda ise Caner Erkin'in önüne süratı ile önplana çıkan Emanuel Emenike'yi konuşlandırmanın hesaplarını yaptığı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, annesinin cenaze töreni için Kamerun'a gidecek ve Pazar sabahı İstanbul'da olacak.

Webo'nun yerine pivot santrofor olarak Sow'u ilk onbirde görevlendirecek olan İsmail Kartal'ın, rakiplerinin bu sezon yaptığı tüm maçlarının kasetlerini izlediği ve buna göre taktik antrenman çizelgesi belirlediği öğrenildi.

Yarından itibaren antrenmanlarda taktik çalışmalara hız verecek olan Kartal'ın, idman temposundan arda kalan zamanlarda rakiplerinin artı ve eksilerini içeren video analizleri oyuncularına izlettireceği gelen haberler arasında.

Fenerbahçe Yönetimi'nin de hafta boyunca Samandıra Can Bartu Tesislerinde oyuncuların yanında olacakları ve pazar günü tam kadro olarak Olimpiyat Stadına gitmeyi planladıkları bildirildi.