F.Bahçe ve Beşiktaş'ın gözü Fatih Terim'de

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın gözü Fatih Terim'de
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin gözü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in vereceği yabancı raporunda.

Kara Kartal, iç transferi Ocak ayında açıklanması beklenen yeni yabancı kuralına göre şekillendirecek. Kontenjanın artması yönetimin elini güçlendirecek...

Kanarya ise Bursa'nın Ozan Tufan için 8 milyon Euro'da diretmesi üzerine 'bekle ve gör' taktiğine geçti. Sarı-lacivertliler, rakamların düşmesini bekleyecek...

ELİNİN GÜÇLENMESİNİ BEKLİYORLAR
Beşiktaş'ın sezon sonunda sözleşmeleri bitecek Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Cenk Gönen, Ersan Gülüm ve Atiba Hutchinson ile yaptığı görüşmeleri ağırdan almasının sebebi ortaya çıktı.

Veli'nin dört yıl için 6.2 milyon Euro ve maç başı ücret, Ersan'ın sezon başına 2 milyon Euro istemesinin ardından, bu rakamları çok yüksek bulan siyah-beyazlı yönetim, gözünü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yabancı kontenjanı ile ilgili çalışmasına çevirdi.

Başkan Orman ve ekibinin, Terim'in raporu doğrultusunda Ocak ayında belirlenecek yeni kontenjana göre hareket edeceği öğrenildi.

MAKUL SEVİYE BEKLENTİSİ
Yabancı sayının artırılması halinde pazarlıklarda eli güçlenecek olan yönetim, böylece futbolcuların istediği rakamları daha makul seviyelere çekme imkanı bulacak.

TRANSFER DİPLOMASİSİ KARARLARI

Ara transfer döneminde Bursaspor'dan Ozan Tufan ve Serdar Aziz'i renklerine bağlamak isteyen Fenerbahçe de fahiş rakamlar nedeniyle Beşiktaş'a benzer bir yol izleme kararı aldı.

Yeşil-beyazlı kulübün sadece Ozan Tufan için 8 milyon Euro istemesi ve bu rakamdan bir kuruş aşağı inmemesi üzerine sarılacivertli yönetim, "Yeni yabancı sayısı Ocak ayında federasyon tarafından açıklanacak. Futbolcuların gerçek değerleri o zaman ortaya çıkacak" diyerek, TFF'nin açıklayacağı kararı beklemeye geçti.

ALINAN KARARA UYACAKLAR
Öte yandan, yabancı oyuncu kontenjanı konusunda tüm takımların fikirleri alınırken, Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına katılmayan Fenerbahçe'nin bu konuda nötr bir tavır izleme yönünde kararı aldığı ve bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetkililerine bildirdiği belirtildi.