F.Bahçe mucizelere bıraktı

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Ülker Armani Milano'ya 82-73 mağlup olarak son 8'e kalma şansını mucizelere bıraktı...

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'ndaki 12. maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımına 82-73 yenildi.

E Grubu'nda 7. yenilgisini alan sarı-lacivertli takım gruptan çıkma umutlarını azalttı. İtalyan ekip ise grupta 2'nciliği garantilemek içi önemli bir adım attı. 

Seyircisinin büyük desteğiyle başladığı maçta Bogdanovic'in sayılarıyla 2. dakikada 4-0 öne geçen sarı-lacivertliler, McCalebb, Bjelica ve Preldzic'in de skora katkısıyla 5. dakikayı 10-5 üstün geride bıraktı. İki takımda da savunmaların ön plana çıktığı dakikaların ardından konuk ekip, Melli'nin üst üste iki üçlüğü ve bir de hızlı hücumdan ürettiği sayıyla son dakikada 13-13 eşitliği sağladıysa da Fenerbahçe, Bogdanovic'in basketiyle 15-13 öne geçti.

Birinci çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe Ülker kenar yönetimine çalınan teknik faul büyük tepki topladı. Bu faulden dolayı yapılan atıştan kazanılan sayı İtalyan ekibe önce yazılmadı. İkinci periyot başlarken sayının yazılmadığı görülünce bir süre bekleyiş ve değerlendirmenin ardından EA7 Emporio Armani hanesine 1 sayı daha eklenerek, ikinci periyot 15-14'lük skorla başladı.

İtalya temsilcisi ikinci periyotun başında Lawal ile 16-15 öne geçti. Saha içi organizasyonunda sorunlar yaşayan, pas hataları yapan sarı-lacivertliler 16. dakikada 10 sayı farkla 29-19 geriye düştü. Fenerbahçe Ülker'in pota altında durduramadığı Lawal ve Moss'un üçlüğüyle 18. dakikanın başında 12 sayı farkla (22-34) öne geçen konuk ekip, devreye de 38-29 önde girdi.

İkinci yarının başında Moss'un üçlükleriyle etkili olan İtalyan takımı 22. dakikada 13 sayı farkla 44-31 öne geçti. Obradovic'in diskalifiye edilerek sahadan gönderildiği mücadelede 24. dakikadan sonra gerilim arttı. Samuels'in 27. dakikadaki pota altı basketiyle 62-42 ile 20 sayı farkı yakalayan EA7 Emporio Armani karşısında son dakikalarda mücadelesini artıran Fenerbahçe Ülker, farkı 14'e (68-54) düşürdü ve son çeyreğe bu skorla girildi.

Sarı-lacivertliler son çeyrekteki gayretiyle farkı 5 sayıya kadar düşürdüyse de EA7 Emporio Armani mücadeleyi 82-73 kazandı.

- Obradovic 3. çeyrekte diskalifiye edildi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın 3. çeyreğinde diskalifiye edilerek sahadan gönderildi.

Mücadelenin baş hakemi, tepkileri nedeniyle Obradovic'i diskalifiye etti. Obradovic karara tepkisinin ardından soyunma odasına gitti. Sarı-lacivertli çalıştırıcı soyunma odasına giderken tribünlerden büyük destek aldı. Takımı, diskalifiyenin ardından yardımcı antrenör Vladimir Androic yönetti.

İlk yarıdan tribünlerin tepkisini çeken hakemlerin Obradovic ile ilgili kararının ardından, iki takım oyuncuları arasında da gerilim yükseldi. Bir pozisyonda Preldzic ile Lawal arasında yaşanan gerilim son anda yatıştırıldı. Tribünler sahaya yabancı madde atmamaları yönünde uyarıldı.

Bitime 20 saniye kala Hackett ile Preldzic'in yerde kaldığı pozisyonda faul atışı İtalyan takım lehine verilince karar, sarı-lacivertli takımın oyuncuları ve kenar yönetiminden büyük tepki gördü. Hakemlerin yönetimi nedeniyle tribünlerde de gerginlikler yaşandı. 

- Notlar

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özokur, Yalçın Haker ve Deniz Tolga Aytöre de karşılaşmayı izledi. Yıldırım ve yöneticiler her zamanki gibi Fenerbahçe bencinin arkasındaki tribünde oturdu.

- Fenerbahçeli futbolcular Kuyt, Alper Potuk ve Mert Günok da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

- Yapılan anonsa uyarak maçın başında ayağa kalkan taraftarlar, sarı-lacivertli takım ilk sayısını atana kadar tezahürat yaparak ayakta bekledi.

- Maçın ilk iki periyodunda verdikleri kararlarla Fenerbahçe kenar yönetiminin yanı sıra tribünlerin tepkisini çeken hakemler, yoğun protesto altında soyunma odasına gitti.


Fenerbahçe Ülker: 73 - EA7 Emporio Armani: 82

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Nicola Maestre (Fransa)

Fenerbahçe Ülker: McCalebb 17, Bogdanovic 24, Bjelica 12, Preldzic 11, Zoric 8, Ömer Onan, Kleiza, Melih Mahmutoğlu, Jackson 1 

EA7 Emporio Armani: Hackett 11, Melli 8, Gentile 13, Moss 15, Samuels 10, Jerrels 8, Lawal 12, Kangur 5,

1. Periyot: 15-14
Devre: 29-38
3. Periyot: 54-68
5 faulle çıkan: 38.59 Kleiza (Fenerbahçe Ülker)