Fatih Terim rotayı çizdi!

Video yükleniyor...

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin son iki maçında Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile karşılaşacak A Milli Takımımız'da hedef son 2 maçtan 6 puan almak.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim oyuncuları ile yaptığı toplantıda hedeflerinin bu iki maçta 6 puan almak olduğunu belirtti. 4 puanın grup 3'üncülüğü için yeterliği olduğunu belirten Terim, "ne olursa olsun iki maçta da sahaya kazanmak için çıkacağız" dedi. Grupta yapılacak olan puan hesaplarını şu aşamada düşünmemeleri gerektiğini vurgulayan Terim'in, "rakiplerin ne yapacağı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakarak kazanmak için sahaya çıkmalıyız" dediği öğrenildi. 
 
Oyuncularına sahada taktiksel anlamda yapacakları konusunda uyarılarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, millilerden dar alanda seri ve bol pas yapmalarını istiyor. Oyun içerisinde oyuncularına birbirlerine yakın olmaları konusunda uyarıda bulunan Terim, "top rakipteyken de yakın oynayarak baskı kurmamız gerekiyor" dedi.   
 
Hücumda ve savunmada, savunma arasına atılacak topların Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında son derece önemli olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, oyuncularına bu konuda özel çalışma yaptırdı. Savunma arasına atılacak toplarda savunma oyuncularının dikkatli olmalarını söyleyen Terim, orta sahada kapılan toplarda hızlı çıkarak hücum oyuncularının rakip savunma arasına koşu yapmalarını istedi.
 
Öte yandan Trabzonspor-Galatasaray mücadelesinde sakatlık yaşayan Burak Yılmaz'ın tedavisi milli takım kampında devam ediyor. Sakatlığı nedeniyle Galayasaray'ın Gaziantepspor, Astana ve Medipol Başakşehir'le oynadığı mücadelelerde forma giymeyen Burak Yılmaz, haftayı tedavi olarak geçirecek. Çek Cuhmriyeti karşısında sakatlığı nedeniyle oynaması beklenmeyen Burak Yılmaz'ın, tedavi sürecinin istendiği gibi devam etmesi durumunda İzlanda karşılaşmasında forma giymesi bekleniyor.