Falcao'da umut ışığı

Falcao'da umut ışığı
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco'nun teknik direktörü Claudio Ranieri, ocak ayında dizinden sakatlanan öğrencisi Radamel Falcao'nun hızla iyileştiğini ve Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'na yetişebileceğini bildirdi.

İtalyan teknik adam, Kolombiyalı forvetin tedavi süreci hakkında Canal+ televizyonuna yaptığı açıklamada, "Falcao inanılmaz biri. Eskisinden daha diri. Koşulara başladı ve durumu iyiye gidiyor. Bu şekilde devam ederse bizim için sezonu kapatmış olsa da Dünya Kupası'nda Kolombiya için oynayabilir" ifadelerini kullandı.

Monaco'nun, ligin 32. haftasında Nantes 3-1'i yendiği maçın ardından konuşan 28 yaşındaki Falcao, Brezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 FIFA Dünya Kupası'na yetişip yetişemeyeceği konusunda şunları kaydetmişti:

"Dünya Kupası'nda oynayabileceğimi umuyorum ama kesin bir şey söylemek için çok erken. Fizyoterapi çok iyi gidiyor. Dizim de tedaviye çok iyi yanıt verdi. Şu an için beklenen zaman çizelgesinin biraz önündeyim. Yine de gün gün ilerlememiz gerekiyor. Futbola dönmek için gereken istek ve motivasyona sahibim."

Monaco ile Chasselay arasında 22 Ocak'ta oynanan Fransa Kupası (Coupe de France) karşılaşmasında Türk asıllı oyuncu Soner Ertek'in sakatladığı oyuncunun, sol ön çapraz bağları yırtılmıştı. Oynadığı son dört sezonda da 30'un üzerinde golü bulunan Falcao, en büyük hayalinin Dünya Kupası'na katılmak olduğunu her fırsatta dile getiriyor.