Süper Lig'de ev sahiplerinin haftası!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında 8 takım evinde galip gelirken haftanın beraberlikle tamamlanan tek karşılaşmasında İstanbul Başakşehir, Galatasaray deplasmanından 2-2'lik sonuçla 1 puan çıkardı.

24. haftada fileler toplam 35 kez havalanırken haftanın maç başına atılan gol ortalaması 3,89 olarak kayıtlara geçti.

Haftanın takım istatistiklerine damga vuran takımı Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlılar, Balıkesirspor'u 4-2 ile geçtiği karşılaşmada rakip kaleye gönderdiği 28 şutta 14 isabet bularak haftanın en çok şut çeken ve çerçeveyi bulan takımı olmayı başardı. Bursaspor aynı zamanda 439 kez paslaşarak da haftanın en çok başarılı pas yapan takımı olarak dikkat çekti.

Beşiktaş, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 ile geçtiği karşılaşmada 35 kezle en çok hücum pası yapan takım olurken Kasımpaşa da Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup olduğu maçta ceza alanına 10 isabetli orta göndererek bu alanın zirvesinde yer aldı. Fenerbahçe ise Gençlerbirliği deplasmanında 2-1 mağlup olmasına karşın 9 kez köşe gönderine giderek haftanın en çok korner kullanan takımı konumunda.

Bireysel istatistiklerde ise Çaykur Rizesporlu futbolcuların performansı dikkat çekiyor. Medicana Sivasspor'u evinde 2-1 mağlup etmeyi başaran Karadeniz temsilcisinde Deniz Kadah rakip kaleye 8 şut göndererek haftanın en çok şut çeken ismi olurken Leonard Kweuke de bulduğu 4 isabetle haftanın en çok isabetli şut çeken oyuncusu oldu. Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ise 64 kez topu arkadaşlarıyla buluşturarak haftanın en çok isabetli pas yapan oyuncusu olmayı başardı.

Gol krallığı yarışındaki heyecan 24. haftada da devam etti. Rakip fileleri havalandıran Demba Ba ve Fernandao toplam gol sayılarını 15'e yükselterek zirveye tırmandılar. Haftayı boş geçen Oscar Cardozo 14 golle bu ikiliyi takip ederken bu hafta cezası nedeniyle forma giymeyen Burak Yılmaz ise 13 gole sahip. Theofanis Gekas, uzun bir aranın ardından tekrar golle tanışarak toplam gol sayısını 12'ye çıkardı ve iddiasını sürdürdü.

Asist krallığında ise Volkan Şen ve Mehmet Ekici, 8'er asist ile liderliği paylaşıyor. Bu ikilinin arkasından 7'şer asistle Eren Albayrak, Caner Erkin, Cicinho ve Bilal Kısa geliyor.