Eurocup'ta kuralar çekildi, rakipler belli oldu!..

Video yükleniyor...

ULEB Avrupa Kupası'nda 2015-2016 sezonunda mücadele edecek takımların grupları belli oldu.

İspanya'nın Barcelona kentindeki Mediapro Oditoryumu'nda düzenlenen ve 36 takımın yer aldığı kura çekiminde, 2. Konferans'ta mücadele eden Türk takımlarından kuraya 1. torbadan seribaşı giren Galatasaray, F Grubu'nda Nizhny (Rusya), Krasny Oktyabr (Rusya), Hapoel Bank Yahav (İsrail), AEK (Yunanistan) ve Neptunas (Litvanya) takımlarıyla eşleşti.

Kuraya 1. torbadan giren diğer Türk temsilcisi Beşiktaş İntegral Forex ise Lietuvos Rytas (Litvanya), Zenit (Rusya), Avtodor (Rusya), PAOK (Yunanistan) ve Szolnoki Olaj (Macaristan) takımlarıyla E Grubu'nda yer aldı.

Kurada 2. torbada yer alan Banvit ile 3. torbadan katılan Trabzonspor Medical Park ise D Grubu'na düştü. Türk temsilcilerinin gruplarındaki diğer rakipleri ise Unics Kazan (Rusya), Buducnost (Karadağ), Aris (Yunanistan) ve Steaua Bükreş (Romanya) oldu.

ULEB Avrupa Kupası'na katılacak takımlar, coğrafi özelliklerine göre 18 takımın yer aldığı 2 konferansa ayrılıyor. Konferans 1 ve Konferans 2'ye katılan takımların ayrıldığı gruplarda ilk 4'e giren kulüpler, kupada son 32 takım arasına kalarak yoluna devam edecek.

A GRUBU:
CEZ Basket
Bilbao
Union Olimpija
Nanterre
T. Basket Bonn
Trento

B GRUBU
Alba Berlin
Gran Canaria
Telenet Oostende
Le Mans
Reggio Emilio
Brindisi

C GRUBU
Valencia
Zaragoza
Ulm
Nancy
Charleroi
ReyesVenice

D GRUBU

Unics
Banvit
Trabzonspor MP
Buducnost
Aris
Steaua

E GRUBU
Beşiktaş
L. Rytas
Zenit
Saratov
PAOK
Olaj

F GRUBU
Galatasaray
Novgorod
Krasny
Hapoel
AEK
Neptunas