"Eto'o bu sene gitmeli' diyenler..."

"Eto'o bu sene gitmeli' diyenler..."
Antalyaspor AŞ Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, "30 Haziran 2016 tarihine kadar üzerimize düşen görevi, ilk günkü gibi yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz." denildi.

Yönetimin yaptığı yazılı açıklamada, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi camiadaki gelişmeler değerlendirildi.

Mevcut yönetimin 3 yıl önce genel kurul kararıyla göreve geldiği anımsatılan açıklamada, "İçimizde her sektörden yönetim kurulu üyesi, Türkiye'ye, hatta dünyaya mal olmuş isimler bulunduğundan şu bilinmelidir ki anonim şirket ve dernek nasıl yönetilir biliriz. Kimse bize kulübün nasıl yönetileceğini, neyin etik olup neyin olmadığını öğretemez. Mevcut yönetim kurulumuzun çalışmaları, şehirde yaşayan bazı kişileri memnun etmemiş olacak ki olmadık birtakım planlamalarla yeni yönetim kurulu arayışları içine girildi. Biz de yönetim kurulu olarak Antalyaspor'un önünü açmak üzere 30 Haziran 2016'da genel kurul kararı aldık ve mevcut yönetim kurulu olarak genel kurulda aday olmayacağımızı açıkladık." ifadeleri kullanıldı.

Kongre tarihi belirlenirken 18 veya 25 Haziran'da yapılacak Antalyaspor Kulübü Derneğinin olağan genel kurul toplantısının göz önünde bulundurulduğu belirtildi.

Adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk gibi seçim günü dahil herkesin aday olma hakkı bulunduğunu kimsenin unutmaması gerektiği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

"Aday olan herkese ve kararı belirleyecek olan üye ve hissedarlara saygı gösterilmelidir. Zira henüz seçim olmadan başkan belirlenmesi, üye ve hissedarlara saygısızlıktır. 30 Haziran 2016 tarihine kadar üzerimize düşen görevi, ilk günkü gibi yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Jose Morais'in takımla ilgili yaptığı planlar ve bize sunduğu raporlar doğrultusunda (kalmasını ve satılmasını düşündüğü futbolcular) çalışmalarımızı yapmaya başladık. Dernek ile de her zaman transferler hakkında istişarede bulunduk. Takımın önceden yapılmış bir kamp programı var. Dolayısıyla kamp programı çerçevesinde gerekli çalışmaları yapmak zorundayız."

Kulübün borcu konusunda, "Görevi devraldığımızda 20 milyon dolar borç vardı. Görevi teslim ederken de bu borç, kimse merak etmesin farklı rakamlarda olmaz." ifadesine yer verilen açıklamada, Samuel Eto'o transferini eleştirenlere yönelik olarak da şunlar kaydedildi:

"Biz transfer yaptığımız zaman '3 yıllık sözleşme mi yapılır, bu beceriksizliktir, Antalyaspor'un geleceğine ipotek koyuyorlar' diyenlerin, gelecek yönetim kurullarında aday olacağı duyumları geliyor. Eto'o'nun maliyetini göz önüne alarak, 'Eto'o bu sene gitmeli, kalmamalı' diyen kesim tarafından maalesef Eto'o'yu gönderdiğimiz zaman da vatan haini ilan edileceğimizi biliyoruz. Biz kendilerine defalarca Eto'o transferinin normal bir futbolcu sözleşmesinden farkının olmadığını ifade etmemize rağmen, anlayamayan ve belden aşağı vurmaya çalışan zihniyetin 30 Haziran tarihini uzun bulması, abesle iştigaldir. Şu bilinmelidir ki ne yaptıysak Antalya şehri için yaptık."