Eskişehir'de buruk kutlama

Eskişehir'de buruk kutlama
Eskişehirspor Kulübünün 51. kuruluş yıl dönümü Porsuk Çayı üzerine kurulan platformda kutlandı.

İstiklal Mahallesi Adalar mevkisinde Porsuk Çayı üzerine kurulan platform ve çay kenarındaki alanlarda kutlamalara katılan taraftarlar, Bando Es-Es eşliğinde şarkılar söyledi.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, yaptığı konuşmada, taraftarlar olarak bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takımın küme düştüğünü ve bunun herkesi üzdüğünü belirten Diri, kırmızı-siyahlı taraftarların beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğu bir döneme girdiklerini kaydetti.

Diri, Eskişehirspor'un ligde kalması için çok çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene biz bir direniş başlattık. Vali Güngör Azim Tuna da buna destek verip kulübün arkasında durdu. Devre arasına gelindiğinde Eskişehirspor'un küme düştüğü söyleniyordu. 'Biz bitti demeden bitmez.' dedik. Son haftaya kadar takımımıza destek verdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat bizle olmuyor, sahadaki oyuncular yüreğini ortaya koymadı. Ortada bir yönetim bulamadık. Bugün isterdik ki Eskişehirspor'un kuruluşunda eski başkanlarımız ve yöneticilerimiz de burada olsaydı. Bizler 4 Haziran'da yapılacak kongreye katılmak istiyoruz. Taraftarlar olmadan o kongre yapılmaz."

Konuşmaların ardından taraftarlar, Bando Es-Es eşliğinde söylenen marşlara eşlik etti. Etkinliğe katılan yüzlerce taraftarın yaktığı meşaleler ise renkli görüntülere sahne oldu.