Eskişehirspor'a destek çağrısı

Eskişehirspor'a destek çağrısı
Eskişehirspor'da kulüp genel sekreteri Erdal Şahbaz, desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Şahbaz, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün önceliklerine önem verdiklerini, daha sonra transfer çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Mevcut yönetimin yapacağı en kolay işin şampiyonluk elde edecek bir takım kurmak olduğunu ifade eden Şahbaz, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Eskişehirspor'un layık olduğu yere gelmesi için takım oluşturma ve transfer yapmak dışındaki işlerin de doğru yapılması gerekiyor. Tüzükte yazılan kurulları hayata geçireceğiz. Eskişehirspor'un divan kurulunu oluşturacağız. Gelir ve kaynaklara ihtiyacımız var. Bu gelirlerin de kısa vadede nakdi olması gerekiyor. Lig başlayana kadar sıcak paraya ihtiyaç var. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan andayız. İyi bir takım oluşturuyoruz. Bütün kentin, Eskişehirspor'u sevenlerin artık yüzünü Eskişehirspor'a dönmesi gerekiyor. Yeni stadın açılışını sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. İlk maçımızı orada yapmak istiyoruz. Stadı doldurmak Eskişehirspor'u sevenlere bağlı."

Loca ve bilet fiyatları belirlendi
Stattan gelir elde etmeye yönelik çalışmalar yaptıklarına da değinerek, forma, stat ve reklam gelirlerine yüklenmek zorunda olduklarını vurgulayan Şahbaz, şunları söyledi:

"Localarımızı 3 farklı kategoride değerlendireceğiz. Bir yıllık locaları 150 bin, 125 bin ve 100 bin lira olarak kategorize ederek değerlendirmeyi düşünüyoruz. Kale arkası kombinesini 75 liraya, maratonu 200 liraya, VIP için de bin liraya kombine satışı yapacağız. Bilet fiyatları standart lig maçlarında, kale arkası 15 lira, maraton 30 lira, VIP ise 100 lira olarak belirlendi. Bir yıllık satış stratejimiz böyle olacak. 3 yıllık loca almak isteyenler için kombine fiyatlarını 100, 80 ve 60 bin dolar olarak belirledik."

"Bugün dünden daha fazla desteğe ihtiyaç var"

Şahbaz, herkesin Eskişehirspor'a desteğini somut olarak göstermesi gerektiğini dile getirdi. Eskişehirsporluluğun sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Şahbaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskişehirspor'un geleceğine dair oluşturduğumuz enerjiyi kamuoyunda göremiyoruz. Bu bizi üzüyor. Hedeflediğimiz takımı kurup şampiyonluğu elde edeceğiz. Kentin yöneticileri somut bir biçimde destek olacaklarını bize ifade etsinler. Belediyelerimizden, siyasi partilerimizden, kent yöneticilerimizden somut ve açık destek bekliyoruz. Odalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, iş adamlarından, derneklerimizden, şirketlerimizden destek istiyoruz. Bugün dünden daha fazla desteğe ihtiyaç var. Yarın çok geç olabilir. Eskişehirspor'un hesapları uzun yıllar temlikli. Hızlı, net ve somut birlik, beraberlik ve destek sağlanmalıdır."

İlk etap kampı başladı
Eskişehirspor'un 2016-2017 sezonu öncesi ilk etap kampı başladı.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde teknik direktör Alpay Özalan yönetimindeki antrenman, futbolcuların koşusuyla başladı. Daha sonra ısınma hareketleri ve gövde kuvveti idmanıyla devam eden antrenman, pas çalışmasıyla sona erdi.

Transferde dün üç yıllık anlaşma imzalanan Jerry Akaminko'nun da katıldığı antrenmanda, sakatlığı bulunan Onur Bayramoğlu fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

Siyah-kırmızılı futbolcular, günün ikinci çalışmasını akşam yapacak.