"Eskişehir'de seve seve kalırım"

"Eskişehir'de seve seve kalırım"
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Gelecek adına daha büyük hedefler kovalayabileceğim ortam olursa Eskişehirspor'da seve seve kalabilirim. Şu andaki bütünlük, şehir desteği, ilgi ve alaka yeterli değil" dedi.

Sağlam, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Spor Sohbetleri" etkinliğinde yaptığı konuşmada, böyle bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Eskişehirspor'u güzel yerlere getirebilmek için kentte yaşayıp sporunun içinde bulunup, bu takımdan beklentisi olan herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Eskişehirsporluyum' diyen herkese ihtiyacımız var. Lige güzel bir başlangıç yaptık ve önümüzde güzel bir sezon var. Önümüzdeki sezon açılacak yeni stadımızdaki açılış karşılaşmasını Avrupa kupası maçıyla oynamak istiyoruz. Bu hafta, Gençlerbirliği ile zor bir karşılaşma oynayacağız. Gençlerbirliği geçen haftanın yaralı takımı ve bir değişime gidiyorlar. Bu, bazen olumlu etki yapar. Bunun farkındayız. Taraftarımız önünde daha iyi bir futbolla, üretkenliklerle dolu, ofansif anlamda beklentilere karılaşabilecek futbol zenginlikleriyle güzel ve coşkulu bir karşılaşma oynayıp, maç fazlasıyla Süper Lig'in lideri olmak istiyoruz. Konyaspor maçından daha kalabalık va coşkulu taraftarın önünde üç puanı hanemize yazdırmak istiyoruz. Daha sonra Türkiye Kupası'nda Tarsus İdman Yurdu ile oynayacağımız maçın hazırlıklarına başlamak istiyoruz. Orada da zorlu bir karşılaşma oynayacağız." 

"Eskişehir'i seviyorum"
Bir gazetecinin "Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ile sözleşmenizi uzatmak için bir görüşmeniz olmuş. Sözleşmenizi uzatmak istiyor musunuz?" sorusunu Sağlam, şöyle yanıtladı:

"Hiçbir insan huzurlu ve mutlu olduğu yerden ayrılmayı istemez. Gelecek adına daha büyük hedefler kovalayabileceğim ortam olursa Eskişehirspor'da seve seve kalabilirim. Şu andaki bütünlük, şehir desteği, ilgi ve alaka yeterli değil. Eskişehir'i seviyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Başkanımız teklif sundu. Türkiye'de dengeler çabuk değişiyor. Her şeyi günlük değerlendiriyoruz. Yaptığımız transferlerle Eskişehirspor camiasına, 'biz ilk 5 içine oynayacağız' desek. Ne denir? Çok fazla para konuşmak istemiyorum. Ancak herkes ne yapmak istediğimizi bilsin. Eskişehirspor, şu ekonomik yapısıyla bir milyonun üzerinde sadece bir oyuncu oynatabilir. Maliyetli oyuncuları hemen gönderdik. Düşük maliyetli oyuncuları transfer ettik."

Sağlam, yeni statla ciddi anlamda hedef büyütmeyi ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni stadın 19 Mayıs 2015'te açılmasının ön görüldüğünü anlatan Sağlam, "Devre arasında stadın isim hakkı, localar, kombineler ve reklam gelirleri gibi kalemler var. Devre arasına iyi girersek Eskişehirspor'un geleceği kurtarma açısından güzel bir fırsat. Taraftar ve camia, alın şu locaları. Zenginler, sanayiciler, locaları alın. Taraftar, kombineleri ocaktan itibaren almaya başlayın. İsim hakkı ve reklamlar gelirleriyle Eskişehirspor, gelecek sezon önünü görebilen yeni hedefler hakkında risk alabilecek pozisyona gelebilir. Bunun hazırlığını yapıyoruz" diye konuştu. 

"Eskişehirspor'dan başka büyük marka yok"
Sağlam, Eskişehirspor'a katkı sağlamak adına ne gerekiyorsa yapabileceğini vurguladı. 

Birçok teknik adamın antrenman dışında başka şeyle ilgilenmediğini belirten Sağlam, "Ben, 12 saat tesisteyim. Kulüple ilgili her şeyle ilgileniyorum ve bundan keyif alıyorum. Bu şehrin, Eskişehirspor'dan başka büyük markası yok. Böyle değeri yüceltmek ve bunu yukarıya çıkartmak için herkesin sorumluluk alması gerekiyor" dedi. 

Sağlam, çok iyi niyetli ve Eskişehirspor için canla başla çalışan bir başkanı ve yönetimin bulunduğuna değinerek, bu rağmen kulübün şehirden destek almasının gerekliliğini dile getirdi.

İnsanların, gerçeklerle yüzleşmeyip, kendi potansiyelerinin farkına varmasını kaydeden Sağlam, "Hiçbir zaman hayal tacirliği yapıp insanları kandırmadım. Bu yıl Türkiye Kupası'nı hedef koyduk. Şöyle bir ortam ve potansiyel içinde ligin üst sıraların kovalama ve Türkiye Kupası'nı kazanmak hedefi koyduk. Konumumuz itibariyle Avrupa Kupaları'na katılabilecek pozisyonda ligi bitirmek istiyoruz. Bu sene taraftarı stada çekecek oyun kalitesi ve ofansif zenginliği ortaya koymayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ASGD Eskişehir Şubesi Başkanı Muharrem Esen, Sağlam'a teşekkür plaketi verdi. Sağlam da Esen'e üzerinde futbolcuların imzanın bulunduğu Eskişehirspor forması hediye etti. Öte yandan Sağlam, derneğin eski şube başkanı Mehmet Göktekin'e plaket verdi.