"Eski kafalı bir teknik adam değilim"

"Eski kafalı bir teknik adam değilim"
Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman, top kapma ve pas çalışmasıyla başladı. İdman, yarı sahada hücum ve savunmaya yönelik çalışmalarla sona erdi.

Ahmet Aras'ın koşuyla tamamladığı antrenmana, soğuk algınlığı geçiren Aatif Chahechouhe ile hafif sakatlıkları bulunan Batuhan Karadeniz ve kaleci Ertuğrul Taşkıran katılmadı. İdmanda, bazı oyuncular arasındaki ikili mücadelelerin sert geçtiği görüldü.

Roberto Carlos, antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "antrenman biraz gergin geçti" sözleri üzerine Carlos, "Antrenmanlarda bu tip şeylerin olması normal. Ben öyle eski kafada olup, sürekli antrenmanı durdurup, teknik taktik anlatan, gösteren bir teknik direktör değilim. Ben biraz daha modern yapılanma içerisindeyim. Bunun gereği olarak da oyuncularıma antrenmanlardan keyif aldırmaya çalışıyorum" diye konuştu

Arzulu antrenman yaptırmaya çalıştığını dile getiren Carlos, "Sadece defansif olarak sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyorum. Bunun sonucunda da daha kıran kırana ve mücadeleci bir antrenman oluyor" dedi.

Ligin başında olduklarını belirten Carlos, kendileri gibi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kasımpaşa'nın da zorlandığına dikkati çekti.

Carlos, Gençlerbirliği maçına değinerek, "Bizim için çok önemli ve zorlu bir maç olacak. Bizi motive eden şey de maçların bu şekilde kritik olması" ifadesini kullandı.

Carlos, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de herhangi bir değişikliğe gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, "Oyuncuyken bu kadar düşünmüyordum ama teknik direktör olunca daha çok düşünmeye başladık. Maça birkaç gün var. Antrenmanlarda kimin daha iyi olduğunu, kimin bu takım için oynadığını, neler yapıp neler yapmadığını göz önünde bulundurarak, seçebileceğimiz en iyi oyuncuları seçmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Oyuncularının Gençlerbirliği maçına sakin çıkması gerektiğini aktaran Carlos, bütün sorumluluğun kendisine ait olduğunu sözlerine ekledi.