"Ergin Ataman simge olmuştur" (LİGTV.COM.TR ÖZEL)

"Ergin Ataman simge olmuştur" (LİGTV.COM.TR ÖZEL)
Galatasaray Odeabank'ın büyük zaferi Türk basketbol tarihine geçerken bundan tam 20 yıl önce Koraç Kupası'nı Türkiye'ye getirerek büyük bir başarıya imza atan Efes Pilsen ve Aydın Örs'ü de bir kez daha akıllara getirdi.

O dönem de Efes Pilsen'in teknik kadrosu içinde yer alan Ergin Ataman ve Galatasaray'ın başarısı hakkında Aydın Örs çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray Odeabank'ın bu başarısnı nasıl yorumluyorsunuz?

"Öncelikle bu büyük başarı için Galatasaray ve Ergin Ataman'ı kutlamak istiyorum. Ergin önderliğinde sezon başından beri bu kupayı Türkiye'ye getirmek için çok emek gösterdiler ve bunun karşılığını da aldılar. Galatasaray taraftarı da özellikle çeyrek ve yarı final de çok iyi bir atmosfer yaratarak bu başarı da önemli bir katkı sağladı.

Türk basketbolunun son yıllardaki yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Çok ciddi yatırımlar var ve kulüp organizasyonları da artık daha profesyonelce. Türkiye Ligi'ndeki büyük rekabet Avrupa Kupaları'nda mücade veren takımlarımız için gayet olumlu oldu. Bu rekabet de dolayısyla başarıyı yanında getirmeye başladı.

Ergin Ataman'la ilgili düşünceleriniz nedir?

"Ergin ile her maç öncesi ve sonrası konuştum ve sürekli olarak başarı diledim. Efes Pilsen ekolü için de Ergin ve Oktay gibi önemli isimler çıktı. Ergin kariyeri boyunca sürekli kendini geliştirmiş ve basketbol deneyimlerini çalıştırdığı takımlara çok iyi aktaran biri. Bir Türk antrenörün Avrupa Kupası kazanmasından dolayı da çok mutluyum. Ergin Türk antrenörlerinin simgesi haline gelmiştir.

Yiğit Yamaner / Ligtv.com.tr