"En zoru bizim grubumuz"

"En zoru bizim grubumuz"
Brezliya'nın gelecek yıl evsahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda Uruguay, İngiltere ve Kosta Rika ile D Grubu'nda mücadele edecek İtalya'nın teknik direktörü Cesare Prandelli, zorlu bir gruba düştüklerini belirtti.

Brezilya'nın Salvador kentinde yapılan kura çekiminin ardından İtalyan RAI televizyonuna değerlendirmede bulunan Milli Takım Teknik Direktörü Prandelli, "Bizim grubumuz en zorlusu. Biraz terlememiz gerekiyor. Eğer iyi hazırlanarak gelirsek, çok iyi bir turnuva çıkartacağımızı düşünüyorum" dedi.

Prandelli, bir başka İtalyan kanalı SKY'a yaptığı değerlendirmede de İtalya'nın, D Grubu'nda İngiltere, Uruguay ve Kosta Rika ile mücadele edecek olmasına, "Grubumuzda dünyanın 3 büyük takımı var ama ben endişeli değilim" yorumunu yaptı. 56 yaşındaki teknik adam, "Eğer, medya 'kolay grup' diye yorum yapıyorsa o zaman endişelenebiliriz ama ben hava koşullarından daha çok endişe ediyorum" diyerek, bir kez daha Brezilya'daki nemli hava koşullarına dikkati çekti.

Cesare Prandelli, geçen yıl bu ülkede düzenlenen Konfederasyonlar Kupası'nda oynamaları sebebiyle hava koşullarını tecrübe ettiklerini, bunun rakiplerine kıyasla kendileri için bir avantaj olduğunu da dile getirdi.

"Gruptaki en zorlu rakibin kim" olduğu sorusuna ise Prandelli, "Kosta Rika. Çünkü tanımıyoruz. Bizim amacımız tabi ki turu geçmek" diye konuştu.

Rusya Milli Takım Direktörü ve 2007 ile 2012 arasında İngiltere Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapan İtalyan çalıştırıcı Fabio Capello da İtalya'nın zorlu bir kura çektiğini belirterek, "Umarım, iyi iş çıkarırlar. İtalya, kötü bir kura çekti ama Rusya kesinlikle daha iyi bir kura çekti" dedi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde ve yapılan yorumlarda da İtalya'nın kendisine kolay bir kura çekmediği ifade edildi.