"En zor maçlardan biri"

"En zor maçlardan biri"
Mersin İdmanyurdu, deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Macit Özcan Tesisleri'nde yapılan antrenmanı özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören down sendromlu çocuklar ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen futbolcular ve teknik direktör Rıza Çalımbay, bir süre onlarla top oynadı. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından futbolcular antrenmana devam etti.

Çalımbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günü Gençlerbirliği ile Ankara'da hazırlık maçı yapacaklarını belirterek, ligde forma şansı bulamayan oyuncuları hazır hale getirmek istediklerini söyledi.

Şu ana kadar gidişattan memnun olduğunu ancak bunu sonuna kadar götürmek gerektiğini ifade eden Çalımbay, "Trabzonspor zor maçlardan biri. Trabzonspor'un bulunduğu durum itibariyle bizim orada çok mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Çalımbay ayrıca, 20 Ekim'de yapılacak kongrenin çok önemli olduğunu ve bunun takımın geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Kaptan Servet Çetin de hiçbir maçın kolay olmadığını ve 5 maçta zor rakiplere karşı iyi neticeler aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un şiddetle puana ihtiyacı var. Bizim karşılaşmayı çıkış maçı olarak görüyorlar. Bu nedenle böylesine takımlarla oynamak zor oluyor. Orada puan veya puanlar almak için elimizden geleni yapacağız."

Servet Çetin, ilk 5 maçta 2 gol attığının hatırlatılması üzerine ise "O biraz şans. Duran toplarda ileri gidiyoruz. Öncelikli görevim defans. Onun yanında gol atınca ekstra takıma katkı sağlıyorsam ne mutlu bana" dedi.

Öte yandan, sakatlığı bulunan Serkan Balcı'nın Trabzonspor maçına yetiştirilmesi için çalışıldığı, düz koşulara başlayan Adem Güven'in ise yetişmesinin zor olduğu bildirildi.