'En Süper'i Galatasaray

'En Süper'i Galatasaray
Turkcell Süper Lig şampiyonu ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi, Kayserispor'u Kewell ve Nonda'nın golleriyle 2-1 yenen Galatasaray oldu. Kayserispor'un tek golü Mehmet Topuz'dan geldi.

Almanya'da, Duisburg MSW Arena Stadı'nda oynanan ve Galatasaray ve Kayserispor'un kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele ettiği karşılaşmanın ilk yarısında baskılı başlayan ve etkiliolan takım Kayserispor olurken, pozisyon zenginliği açısından vasat mücadelenin en etkili atağını Kayserispor geliştirdi. 34. dakikada Puroviç'in kafa vuruşunda top direkten döndü.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Galatasaray olurken gol de Galatasaray'dan geldi. 66. Dakikada Barış'ın yerine oyuna giren Kewell, Hasan Şaş'ın Kayserispor ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükseldi ve oyuna girdiği dakikada golünü atarak takımını öne geçirdi.
 
Bu golün 7 dakika sonrasında bu kez sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Nonda fırsatçılığını konuşturdu ve ceza sahasında buluştuğu topu Souleymanou'nun yanından ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı.
 
Karşılaşmanın 89. Dakikasında Kayserispor'un kazandığı serbest atıştan gelen topla Galatasaray defansının arkasında buluşan Mehmet topuz'un vuruşu ağlarla buluştu ve bu gol karşılaşmanın skorunu ilan etti. 2-1
 
Galatasaray bu skorla bu yıl 3. kez düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi oldu.
 
GALATASARAY: 2 - KAYSERİSPOR: 1
 
STAT: Duisburg MSW Arena
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Cem Satman, Erdinç Sezertam, (4. Hakem M. Kamil Abitoğlu)
SAAT: 21.00
 
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Servet, Meira, Hakan Balta (Dk. 72 Volkan), Hasan Şaş (Dk. 83 Alpaslan), Mehmet Topal, Ayhan, Barış (Dk. 66 Kewell), Lincoln, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
 
KAYSERİSPOR: Souleymanou, Koray (Dk. 70 Durmuş), Eren, Ali Turan, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Abdullah (Dk. 88 Escobar), Mehmet Eren, Puroviç (Dk. 75 Umut), Julius Aghahowa
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
 
GOLLER: Kewell (Dk. 66), Nonda (Dk. 73), Mehmet Topuz (Dk. 89)
SARI KARTLAR: Lincoln, Nonda (Galatasaray), Saidou, Durmuş (Kayserispor)
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 15. saniyesinde Galatasaray defansının arkasına atılan topla buluşan Mehmet Topuz'un ceza sahasında dar açıdan yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.
 
5. Dakikada sol çaprazdan Galatasaray ceza sahasına giren Mehmet Eren'in açısını düzelttikten sonra yaptığı sert vuruşta top kaleci Aykut'ta kaldı.
 
7. Dakikada sol çaprazdan Kayserispor ceza sahasına giren Hasan Şaş, ceza sahası yayının önünde bekleyen Ayhan'ı topla buluşturdu. Ayhan'ın sert şutu az farkla üstten auta gitti.
 
23. Dakikada Galatasaray yarı sahasında Kayserispor'un kazandığı serbest atışı kullanan Mehmet Topuz'un sert şutun Aykut köşeden çıkarmayı başardı.
 
34. Dakikada Kayserispor'un kullandığı köşe vuruşundan gelen topu Aykut ıskaladı. Topu takip eden Puroviç'in yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten geri döndü.
 
45. Dakikada Galatasaray'ın Lincoln'le kullandığı serbest atıştan gelen ortaya ceza sahası içerisinde Barış'ın yaptığı kafa vuruşunda top Souleymanou'da kaldı.
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. Dakikada sağ kanattan çizgiye inen Sabri'nin ceza sahasına yaptığı ortayı nonda kafayla indirdi. Gelen topa Ayhan'ın yatarak yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.
 
57. Dakikada Hakan Balta'dan aldığıu pasla ceza sahasında buluşan Nonda'nın yerden vuruşunda top yandan auta gitti.
 
GOL 66. Dakikada sağ kanatta topla buluşan Hasan Şaş'ın Kayserispor ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Kewell oyuna girdiği dakikada golünü attı ve Galatasaray'ı öne geçirdi. 1-0       
 
GOL 73. Dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Kayserispor defansının arasına atılan topla çaprazdan ceza sahasına giren Nonda, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımını iki farklı üstünlüğe taşıyan golü attı. 2-0            
 
GOL 89. Dakikada Galatasaray defansının arkasına atılan topla buluşan Mehmet Topuz'un vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu. 2-1                     
 
MAÇTAN NOTLAR
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Süper Kupa Finali, Almanya'nın Duisburg kentindeki 40 bin kapasiteli MSV Arena stadında gerçekleştirildi.
 
Maçtan önce 3 dakikalık açılışı renklendiren gösteriler sunuldu. Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor arasında oynanan karşılaşmada gurbetçi taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.
 
Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp ve eşi maça gelerek, kulüp başkanı Adnan Polat ile bir süre görüştü. Karşılaşmayı, Galatasaray ve Kayserisporlu yöneticiler, TFF yöneticileriyle birlikte izledi.
 
Maçtan önce 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlerle temmuz ayından vefat eden TFF Başkanı Hasan Doğan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. MSV Arena Stadı'nın kale arkasına Hasan Doğan'ın "Seni unutmayacağız" yazılı dev posteri asıldı.
 
Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Ümit Karan, Arda bu maçta forma giymezken, Kayserispor'da da Ragıp ve Cangele sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadılar.
 
Gurbetçi taraftarlar tribünleri Türk bayraklarıyla donatırken, Galatasaraylı taraftarlar "Kahrolsun Endüstriyel Futbol", "Tribünlerde coşacaksın, kupaları alacaksın, sen şampiyon olacaksın" yazılı pankartlar açtılar.
 
Kayserisporlu taraftarlar, "Burası Kayseri, buradan çıkış yok" diyerek tezahüratta bulundular.
 
Karşılaşmanın seremonisinin ardından Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland, her iki takıma ve hakemlere çiçekler verdi.