"En iyi sistem galibiyettir"

"En iyi sistem galibiyettir"
Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Balıkesirspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman, top kapma ve pas çalışmasıyla başladı. Yarı sahada çift kale maç ile devam eden idman nabız kontrolü ile sona erdi.

Nabız kontrollerini bilgisayar ortamında inceleyen Carlos, zaman zaman futbolculara uyarılarda bulundu.

Antrenman, izinli John Utaka ve kaleci Korcan Çelikay, ülkelerinin milli takımlarında bulunan Aatif Chahechouhe ve Manuel Da Costa ile sakatlığı nedeniyle tedavi için İstanbul'a giden Hakan Arslan'dan yoksun gerçekleştirildi.

Savunma oyuncusu İbrahim Toraman ve orta saha oyuncusu Mehdi Taouil ise takımdan ayrı çalıştı.

Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, idmanın neşeli bir ortamda geçtiğini belirterek, "Sivasspor'a geldiğimiz günden beri bizim ortamımız hep bu şekilde keyifliydi. Antrenmanlarımız güzel geçiyor, herkes iyi çalışıyor. Ama maç süresince tuhaf bir etki oluyor. Bu yüzden de hiçbir şekilde kimseye, eksiğimiz bu, hatamız bu diyemiyoruz. Bazen sadece bazı oyunculardan beklediğimizi alamıyoruz. Ama onun haricinde çalışma ortamımız her zaman keyifli ve güzel" diye konuştu.

Carlos, futbolcuların iyi motive olup çalıştıkları zaman antrenmanın daha keyifli daha mutlu geçtiğini ifade ederek, "Bunun sonucunda da tabi nabız yüzdeleri, çalışma yüzdeleri çok daha güzel oluyor. Biz de bir takım yenilikler denemeye çalışıyoruz. Antrenmanlar anlamında gerekse teknolojik olarak çalışmaları takip anlamında farklı şeyler denemeye çalışıyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun "Balıkesirspor maçında sistem değişikliğine gidecek misiniz" sorusu üzerine Carlos, şunları kaydetti:

"Sistem anlamında bir sorunumuz yok şu anda. Her şey yolunda gidiyor, her şey doğru gidiyor. Eğer sistem anlamında bir problemimiz olsaydı zaten değişiklikler yapardık. Fakat bizim problemimiz nereden geldiğini ve neden olduğunu anlayamadığımız bir takım kişisel sebeplerden kaynaklanıyor. Ama onun haricinde oyun sistemimizle ilgili her şey yolunda gidiyor. O yüzden bir değişiklik yapmamıza gerek yok. futbolcuda sistem denen şey aslında gerçek değildir. En iyi sistem galibiyettir."