"En büyük sıkıntımız forvet"

"En büyük sıkıntımız forvet"
TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, takımın en büyük sıkıntısının forvet eksikliği olduğunu belirtti.

Korukır, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın durumunu değerlendirdi.

Adana Demirspor ve Yeni Malatyaspor maçlarında çok iyi oynadıklarını savunan Korukır, şunları kaydetti:

"Net pozisyonlar buluyoruz ama bunları bir türlü gole çeviremiyoruz. Oyuncularımızın genç ve deneyimsiz olması bunda etken ancak bu sorunu da kendi içimizde halletmek için hiç durmadan antrenman yapıyoruz. Belki de bu ligin en çok antrenman yapan takımıyız. Transfer yasağımızın olması nedeniyle genç oyuncularımızla tecrübeli oyuncularımızı iyi harmanladık ama en çok son vuruşlarda sıkıntımız var. En büyük sıkıntımız forvet eksikliği."

Samsunspor'dan sözleşmesini tek taraflı feshederek Büyükşehir Gaziantepspor'a transfer olan Ekigho Ehiosun'un kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğuna dikkati çeken Korukır, "Ne yazık ki forvet sıkıntısında elimizdeki oyuncumuzu da kaybettik. Ekigho'yu lige ben hazırlamıştım, şimdi görüyorsunuz ligin ilk 2 haftasında gol atıyor. Forvet oyuncumuzun olmaması bizi zorlayacak ama takım içinde bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Milli maçlar nedeniyle liglere verilen aradan sonra sahalarında yapacakları Sivasspor müsabakasına da değinen Korukır, "Sivasspor, Süper Lig'den gelen kadrosunu çok bozmadı, ellerinde çok kaliteli oyuncular var. Transferle takviye de yaptılar. Biz de iyi çalışıyoruz, umarım 2 maçta yaşadığımız gol sıkıntısını bu maçta yaşamayız." diye konuştu.

Öte yandan Samsunspor, Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Korukır yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, kondisyon çalışması yaptı.

Antrenmana, Ümit Milli Takım'da bulunan Ercan Yazıcı katılmadı.