"En büyük kozumuz savunma"

"En büyük kozumuz savunma"
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) en büyük kozlarının savunma olacağını söyledi.

Litvanya'da düzenlenen hazırlık turnuvası Huawei Kupası'nda mücadele eden millilerde başantrenör Ergin Ataman ve tecrübeli oyuncu Sinan Güler, AA muhabirine Türkiye'nin EuroBasket 2015'teki şansını değerlendirdi.

Ergin Ataman, üst düzey bir turnuvada bütün oyuncularını ve düzenlerini deneme şansını bulduğunu belirterek, "Yunanistan maçından bir gün sonra Litvanya'nın sertliğine yeteri kadar karşılık veremedik ancak her maçta düzenlerimizi deniyoruz, oyuncularımızın sisteme oturmasını istiyoruz. EuroBasket 2015'te artık takımın oturmuş olmasını, oyuncuların rollerini ve dakikalarını paylaşılmış bir şekilde oynamasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli takımın sistem olarak şu an yüzde 60'larda olduğunu kaydeden deneyimli çalıştırıcı, "Her geçen gün daha da üzerine katmaya çalışıyoruz. Oyuncuların bireysel performanslarını artırmaya çalışıyoruz. Özellikle genç oyuncularımızın maç eksiği var. Onlara süre vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk vatandaşı olduktan sonra Ali Muhammed adını alan Bobby Dixon'ın takıma uyum sürecinden bahseden Ataman, "Fazla oynamaya alışkın bir oyuncu. Dixon, Pınar Karşıyaka'da 30-35 dakika oynuyordu. Litvanya'da denemler yapıyoruz ve 4 oyun kurucumuzu da 10'ar dakika oynattık. Resmi maçlar başladığı zaman biraz daha alıştığı şekilde oynayacak. Takımın da o zamana kadar Dixon'a alışacağına inanıyorum" dedi.

Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlarda rakiplerini 65-70'li sayılarda tutmayı hedeflediklerini belirten millilerin başantrenörü, "Takımımız hücumda çok büyük yıldızlardan kurulu olmadığı için en büyük silahımız savunma olacak. Sert savunma yapabilen, genç, dinamik ve hızlı oynamayı bilen bir takımız. İstanbul'da oynadığımız turnuvada genelde rakipleri 60-65'li sayılarda tutmayı başardık ancak Litvanya'da çok fazla oyuncuya şans verdiğimiz için bunu başaramadık" değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Güler'in görüşleri

Kaunas'taki turnuvada Avrupa Şampiyonası'nda görebilecekleri kalitede ve sertlikte maçlar oynandığını ifade eden Sinan Güler ise yaptıkları hataları iyi görüp geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Sakatlık döneminden sonra performansının gün geçtikçe artacağına inandığını kaydeden Güler, "Yaklaşık 10 hafta önce ameliyat olduğum için istediğim noktada değilim. Daha iyi olmam gerekiyor. Gün geçtikçe hem ayağımı daha iyi hissediyorum hem de takıma daha katkı verebilecek sekilde hareket edebileceğim" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki rakipleri İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya'yı da değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Grupta ilk üç takım arasına girmeliyiz. Kolay olmayacak ancak bunu başarabilecek performansı ve istikrarı gösterebiliriz. An itibarıyla hedefimiz en azından olimpiyat elemelerine katılacak başarıyı göstermek. Bunu madalya olarak yaparsak çok daha güzel olur" şeklinde görüş belirtti.