Emre Can'a güvenoyu

Emre Can'a güvenoyu
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da uzun süre forma giyen Alman eski futbolcu Dietmar Hamann, "Kırmızılar"ın kadrosuna kattığı Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu Emre Can'ın taraftarları heyecanlandırabilecek bir isim olduğunu söyledi.

İngiliz ekibinin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Hamann, Liverpool'un genç futbolcuların yeteneklerini ortaya çıkarabilen bir kulüp olduğunu belirterek, "Emre Can taraftarları heyecanlandırabilecek bir futbolcu. Çünkü Brendan Rodgers, genç oyunculardan en iyi şekilde verim almayı başaran bir teknik adam. Bunu Raheem Sterling, Jordan Henderson ve Joe Allen'ın geçen sezon sergilediği performanslardan görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Steven Gerrard ile birlikte oynamanın genç isimler için bir şans olduğunu kaydeden 40 yaşındaki futbol adamı, "Gerrard ile sahada yer almak genç futbolcuların gelişimine katkı sağlıyor. Çünkü arkalarında Gerrard'ın olduğunu bilmek onlara güven verecektir. Bu genç oyuncular için harika bir şey. Takıma uyum sağlayacaktır. Gelecek vadeden bir futbolcu ve Liverpool için önemli bir transfer" değerlendirmesinde bulundu.

"Kırmızılar", Rickie Lambert ve Adam Lallana'nın ardından yeni sezon öncesi üçüncü transferini, Emre Can'ı kadrosuna katarak gerçekleştirmişti. "Kırmızılar"ın Emre Can'ın transferi için Alman ekibi Bayer Leverkusen'e yaklaşık 10 milyon sterlin bonservis bedeli ödediği öne sürülmüştü.