Elmander'de işlem tamam

Video yükleniyor...

Yeni bir transfer yapabilmek için yabancı kontenjanında yer açmaya çalışan Galatasaray yönetimine Elmander'den iyi haber geldi.

Kendisine yapılan teklifleri kabul etmeyen isveçli futbolcunun Galatasaray'dan istediği bazı şartların yerine gelmesiyle ayrılmaya sıcak baktığı öğrenildi. Türkiye'den önemli teklifler alan Elmander'in, Yunanistan'dan Olimpiakos ve İngiltere'den menajeri aracılığı ile Westham'la görüştüğü ancak Galatasaray yönetiminin bonservisinin verilmesi konusunda bazı kolaylıkları beklediği bildirildi.

Galatasaray yönetiminden bonservisini alan ve bazı istekleri kabul ettiren isveçli futbolcu sarı kırmızılı kulüpten ayrılmayı kabul etti. Transfer sezonu bitmeden kendisine gelen teklifleri değerlendirmeye alan Elmander'in İngiltere'den gelen tekliflere sıcak baktığı belirtiliyor.

Elmander'in takımdan ayrılmasıyla kontenjanında 1 kişilik daha yer açılan Galatasaray yönetiminin bir süredir temaslarda bulunduğu Portekizli Bruma'yı renklerine dahil etmek istiyor. Ülkesinde, kulübü Sporting Lizbon'la hukuk mücadelesi içinde bulunan Bruma'nın serbest kalmak için Portekiz futbol federasyonunun vereceği kararı beklediği öğrenildi.

Bruma için Sporting Lizbon'a önemli bir bonservis bedeli öneren Galatasaray yönetiminin aynı zamanda, Portekiz'de devam eden hukuk sürecini de takip ettiği ve futbolcuyu bedelsiz kadrosuna katabileceği de iddiia edildi.

Kulübünden yıllık 25 bin euro alan Bruma'ya yıllık 2 milyon 600 bin euro öneren sarı kırmızılı yönetim, bu teklifiyle chelsea ve PSV eindhoven'dan daha iyi bir durumda gözüküyor.

Bruma'nın Sporting lizbon ile yaptığı anlaşmanın bu sezonun sonunda sona erdiği avukatları tarafından açıklanırken, Sporting lizbon kulübü bu olayın tam tersini savunuyor ve futbolcunun sözleşmesinin bir yıl daha sürdüğünü iddia ediyor.

Portekiz Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun oyuncuyu haklı bulması halinde Bruma'nın serbest kalacağı ve istediği kulübe imza atabileceği kaydedildi.