"Eğer F.Bahçe'yi yenersek..."

Video yükleniyor...

Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Bruma, Fenerbahçe ile 25 Ağustos Pazartesi günü oynayacakları TFF Süper Kupa maçını kazanarak moral bulmak istediklerini söyledi.

Sarı-kırmızlıların genç futbolcusu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçı, yeni sezon beklentileri ve sakatlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon geçirdiği ağır sakatlıktan dolayı ligin ikinci yarısında forma giyemeyen Portekizli futbolcu, zor bir dönem geçirdiğini belirterek, "Çok şükür tekrar takıma katıldım. Şu anda kendimi güçlü ve iyi hissediyorum. İki senedir Süper Kupa'yı kazanıyoruz ama o maçlar geride kaldı. Şu anda yeni bir başarı yakalamak için o maça odaklanacağız. Fenerbahçe'yi yenersek bu bize büyük moral getirir" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşları Bruno Alves ve Raul Meireles'in çok iyi futbolcular olduğunu anlatan Bruma, "İkisi de çok önemli futbolcu ama benim tamamen odaklandığım takımımın başarısı. Onlara karşı oynamak özel olacak. Ama o dostluk saha içine girdiği zaman bitiyor. En büyük amaçlarımdan birisi de Portekiz Milli Takımı formasını giymek. Bundan önceki amacım ise Galatasaray formasını en iyi şekilde terletmek" ifadelerini kullandı.

- "Bu sezon önemli bir amacımız var"

Bruma, bu sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon bitirerek 4. yıldızı takan ilk takım olmak istediklerini ve bunun için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Portekizli genç futbolcu, çok zor bir sezonun kendilerini beklediğini aktararak, "Herkes şu anda 4. yıldızı kim takacak diye odaklandı. Diğer takımlar da çok güçlü. Beşiktaş çok diri bir takım. Trabzonspor iyi transferler yaptı. Diğer sezonlara göre daha zor bir lig olacak. Bu beni daha fazla motive ediyor. Bu sezon önemli bir amacımız var ve 4. yıldızı takmak istiyoruz. Amacımıza ulaşmak için çok çalışmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

- "Fenerbahçe maçında oynayabilirim"

Yeni sezon öncesi hazırlık çalışmalarında tekrar sakatlanmasına rağmen durumunun önemli olmadığını anlatan Bruma, "Geçen sene çok zor bir sakatlık geçirdim. Allah kimsenin başına vermesin. Zor bir dönemdi ve en iyi şekilde toparladım. Sağlık ekibimize ve bana destek verenlere teşekkür ediyorum. Hazırlık maçında ufak bir sakatlığım oldu ama sakat dizimden değil. Çok büyütülecek bir şey yok. Hocam şans verirse Fenerbahçe maçında oynayabilirim" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin genç oyunculara çok önem verdiğini dile getiren Bruma, "Hocamız genç oyuncularla konuşmayı çok seviyor. Benden de beklentileri var. Üçüncü bölgede bire bir denememi ve daha fazla sorumluluk almamı istiyor. Bu da benim futbol tarzımda öne çıkıyor. Bunla ilgili çalışmalar yapıyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Rekabet avantajdır"

Takım içindeki rekabet ve yabancı sınırlamasının sorulması üzerine Portekizli futbolcu şunları kaydetti:

"Maalesef 8 yabancının da ilk 11'de oynama şansı yok. Hocamızın söylediği çalışmaları yapıp, kararı hocamıza bırakmak istiyorum. Beni zorlayacak rakiplerin olması bir avantajdır. Maksimumu vermeye çalışacağım. Farklı opsiyonların olması bizim için avantaj. Maksimum gol ve asist sayısına da ulaşmaya çalışacağım ama sayı vermem mümkün değil."

Sol kanatta oynadığı zaman daha verimli olduğuna da dikkati çeken Bruma, takım içindeki arkadaşlıkla ilgili olarak, "Bir oyuncu için takım içindeki arkadaşlık çok önemlidir. Özellikle bir yabancı futbolcu için. Herkes bana sahip çıkıyor ve arkadaşlığımız en üst seviyede. Umarım tüm takım arkadaşlarımızla beraber bu sene amacımız olan 4. yıldızı takarız" diyerek sözlerini tamamladı.