Efsane 38 yaşında

Efsane 38 yaşında

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’nın efsanevi ve emektar takım kaptanı Francesco Totti, 38. doğum gününü kutluyor.

Profesyonel kariyerinde sarı-kırmızılı formadan başka bir forma giymeyen ve bu formayla 710 maçta 289 gol atıp 5 kupa zaferi yaşayan Fransceco Totti, 38 yaşına bastı.

Aralarında Salih Uçan’ın da bulunduğu takım arkadaşlarının doğum gününü kutladığı Totti, Roma televizyon kanalına verdiği röportajda, bugünlere gelmesinde emekleri olan ailesi başta olmak üzere, kendisine cesaret ve ruh veren eski başkanı Franco Sensi ile kariyerine katkısı olan herkese teşekkür etti.

Roma takımının efsanevi 10 numaralı golcüsü, “Benim ilk şampiyonluğumu kazandığımız günü unutmam çok zor. Tarif edilemez bir rüyayı gerçekleştirdim. Umarım futbolu bırakmadan bunu tekrarlayabilirim” dedi.

Roma kulübüne yakın haber sitelerinde de Totti’ye futbol camiasından gelen tebrik mesajları yer aldı. Mesajlar arasında, bir dönem Beşiktaş forması da giyen eski Romalı futbolcu Brezilyalı Antonio Carlos Zago'nun, “Onunla oynamak büyük bir onurdu benim için” ifadesi de aktarıldı.

Birbirlerine rakip olsalar da Totti'nin yakın arkadaşı İtalyan eski defans oyuncusu Alessandro Nesta da “Onunla hep karşılıklı oynadık 8 yıl boyunca. Ne söyleyebilirim ki? En yalın haliyle o bir fenomen” ifadesini kullandı.

Galatasaray'da forma giyen Hollandalı futbolcu Sneijder ise Totti için “Hollanda’da Roma üzerine konuşursanız size hemen Totti'yi söylerler” ifadeleriyle 38. yaş gününü kutlayan yıldız oyuncuyu anlattı.

Bu arada, Roma’nın akşam sahasında Hellas Verona ile yapacağı lig maçı öncesinde taraftarların efsanevi kaptanları için bir organizasyon yapabilecekleri belirtildi.