Efes prestij peşinde

Efes prestij peşinde
Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 12. hafta maçında yarın sahasında İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa ile karşılaşacak Anadolu Efes, ligde 6 maç sonra kazanmak istiyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak Anadolu Efes-Laboral Kutxa karşılaşma saat 20.45'te başlayacak.

Gruptan çıkma şansını kaybeden lacivert-beyazlılar, İspanyol rakibini mağlup ederek, galibiyet hasretine son vermek istiyor. Geçen hafta deplasmanda İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani'ye 76-69 yenilen Anadolu Efes, 2 galibiyet, 9 mağlubiyet ile grupta 7. sırada bulunuyor.

Geçen hafta Olympiakos'a deplasmanda 89-59 yenilen Laboral Kutxa da 2 galibiyet, 9 mağlubiyet ile grupta 8. sırada yer alıyor.

Grupta iki ekip arasında deplasmanda oynanan ilk maçı Anadolu Efes 72-66 kazanmıştı.

Vaggelis Aggelou

Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda yarın İspanya'nın Laboral Kutxa takımıyla yapacakları maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini bildirdi.

Aggelou, galibiyet için sahaya çıkacaklarını vurgulayarak, "Avrupa Ligi'nde oynadığımız her maça ekstra motivasyon ile hazırlanıyoruz" dedi.

Laboral Kutxa karşısında durumlarını görme şanslarının olduğunu belirten Aggelou, "Top 16'da oynadığımız bu zorlu karşılaşmalarda durumumuzu, reaksiyonlarımızı, profesyonelliğimizi ve oyun içindeki parametrelerimizi görme şansına sahip oluyoruz. Yarın sahadan galibiyet ile ayrılan taraf olmak istiyoruz" diye konuştu.

Lacivert-beyazlı oyunculardan Birkan Batuk da Laboral Kutxa karşısında iyi mücadele etmek istediklerini belirterek, "Laboral Kutxa ile sahamızda oynayacağımız karşılaşmada iyi bir mücadele ortaya koyup, galip gelmek istiyoruz. Avrupa Ligi'nde kalan maçlarımızı en iyi şekilde tamamlayarak, tüm konsantrasyonumuzu Türkiye Ligi’ne verip play-offlara en hazır şekilde girmek arzusundayız" ifadelerini kullandı.