Efes galibiyet peşinde

Efes galibiyet peşinde
Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 2014-2015 sezonu birinci tur A Grubu ilk hafta maçında yarın İstanbul'da Rusya temsilcisi Unics Kazan ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

A Grubu'nda ilk haftanın diğer maçlarında 17 Ekim Cuma günü Nizhny Novgorod-Dinamo Banco di Sardegna Sassari, Real Madrid-Zalgiris Kaunas karşı karşıya gelecek.

Anadolu Efes, yeni başantrenörü Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında çıkacağı ilk maçta, Avrupa arenasında ilk kez karşılaşacağı geçen sezonun ULEB Avrupa Kupası finalisti, Avrupa Ligi'ne elemeleri geçerek katılan Unics Kazan'ı yenerek, grup müsabakalarına galibiyetle başlamak istiyor.

Özerhun: "Galibiyetle başlamak istiyoruz"
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, taraftar desteğiyle Unics Kazan'ı yenip, Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Unics Kazan takımı Avrupa Ligi'ne her ne kadar elemelerden gelmiş olsa da Rusya'nın güçlü temsilcilerinden biri. Onlar da geçen sezonki kadro yapılarını büyük ölçüde değiştirdiler ve önemli oyuncuları transfer ettiler. Biz de yeni sezona yeni antrenörümüz ve yeni yapılanmamız ile birlikte büyük hedefler ile başlıyoruz. Hedefimiz Avrupa Ligi'nde önce etapları tek tek düşünerek gidebileceğimiz en uzak noktaya gitmek. Bu hedef için de önümüzdeki ilk engel Unics Kazan. Seyircimizin de bize destek vereceğine inancım sonsuz. Onların da müthiş desteği ile birlikte Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak istiyoruz. İnanıyorum ki basketbolseverlere güzel bir maç izlettireceğiz."

Ivkovic: "Maçı kontrolümüz altında tutmalıyız"
Anadolu Efes'in başında Avrupa kupalarında ilk sınavına çıkacak dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic, "Çok iyi savunma yapmalıyız ve maçı kontrolümüz altında tutmalıyız" dedi.

Ivkovic, karşılaşma ile ilgili görüşlerini kulübün internet sitesine şöyle açıkladı:

"Unics Kazan eleme grubundaki tüm maçlarını kazanarak Avrupa Ligi'ne geldi. Bundan dolayı Unics Kazan'ın şu an Avrupa Ligi'ndeki en hazır takım olduğunu söyleyebilirim. Sezona erken başladılar. Çok tecrübeli bir kadroları var. Biz her şeyden önce savunmamıza çok dikkat etmeliyiz. Özellikle bire bir hücumlarda Jerrels, Langford, Zisis ve Kaimakoglou gibi çok yaratıcı oyuncuları var. Çok iyi savunma yapmalıyız ve maçı kontrolümüz altında tutmalıyız."

Rakamlarla Anadolu Efes

Anadolu Efes'in yeni transferlerinden Stephane Lasme, Avrupa Ligi kariyerinde yaptığı toplam 137 blok ile dördüncü sırada bulunuyor. Lasme ayrıca, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 12 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Lacivert-beyazlıların genç oyuncuları Efekan Coşar ve Furkan Korkmaz, görev verilmesi halinde basketbol kariyerlerindeki ilk Avrupa Ligi maçına çıkacaklar.

Matt Janning, Unics Kazan'ın forveti Viktor Sanikidze ile 2012-2013 sezonunda Montepaschi Siena'da beraber forma giydi.

Stratos Perperoglou ve Kostas Kaimakoglou, 2010-2011 sezonunda Avrupa Ligi şampiyonu olan Panathinaikos'ta birlikte görev yaptı. Stratos Perperoglou, Kostas Kaimakoglou ve Nikos Zisis, geçmiş dönemde Yunan Milli Takımı'nda da birlikte oynadı.