Eboue Sunderland'ten kovuldu

Eboue Sunderland'ten kovuldu
İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland, futboldan 1 yıl men cezası alan Fildişi Sahilli futbolcu Emmanuel Eboue'nin adını kadro listesinden çıkardı.

Kulüpten yapılan açılmada, menajerine borcu nedeniyle FIFA tarafından futboldan 1 yıl men cezası alan bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Eboue hakkında açıklamalarda bulundu.

Sunderland ile sezon sonuna kadar sözleşmesi devam eden 32 yaşındaki futbolcunun menajeriyle arasında yaşanan sorundan kulübün haberinin olmadığı vurgulanan açıklamada, "Eboue'nin sözleşmesinin feshedilmesi konusunda FIFA tarafından uyarıldık" denildi.

Bu açıklamaların ardından, futbolcunun adının internet sitesindeki takım kadrosundan çıkarılması ise dikkati çekti. Eboue'nin söz konusu karara itiraz etmek için 2 haftalık süresi bulunuyor.

Galatasaray'ın, formsuzluğu nedeniyle 2014 yazında 21 yaş altı takımına gönderdiği Eboue'nin sarı-kırmızılılarla kontratı, 2015 yazında sona ermişti. 2005-2011 yıllarında Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da oynayan ve Fildişi Sahili Milli Takımı formasını 78 kez giyen Eboue, Galatasaray ile 2 lig şampiyonluğu yaşamıştı.