''E-bilet uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıktı''

Video yükleniyor...

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nıda Lig Tv özel açıklamalarda bulundu. 

Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirdiklerini belirterek, komisyonlarda görev alanlara teşekkür etti.

Topluluğu bir araya getirmek için uzun süre çalıştıklarını dile getiren Baykan, bu çalışmanın çıktıları ve elde edilen sonuçların mutlaka değerlendirileceğini, değerlendirilmek durumunda olduğunu kaydetti.

Baykan, çalıştaya her zaman olduğu gibi devlet tarafının fazlasıyla ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Akademisyenlerimiz, komisyon başkanlarımız ilgi gösterdi ama gerektiği kadar ilgiyi göstermeyen paydaşlar da söz konusu, onu da oturup ayrıca değerlendireceğiz. Sağlıklı sonuçlar alabilmek için sahada, arazide meydana gelen aksaklıkları tam görebilmek ve çözüm önerilerini geliştirebilmek için herkesin işin içerisinde olması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a teşekkür eden Baykan, şöyle konuştu:

"Burada hep birlikte bir şey yapmaya çalıştık. Ortaya bir sonuç çıkartmaya çalıştık. 2011'den bu tarafa uygulamada olan hatta kökleri 2004 ve 1990'lara dayanan şiddetle alakalı konularda bir şeyler konuşmaya çalıştık. Lütfen bu yaptığımız şeyle alakalı herkes kendi alanıyla alakalı desteği fazlasıyla versin. Tek bir amacımız var, bu ülkede spor müsabakaları sadece spora hizmet eden, insanımızın spor anlamında ihtiyaçlarını gideren, tuttuğu takımı en sağlıklı şartlarda izleyebileceği bir ortamın sağlanması noktasında ve kimsenin yaptığı hal, hareket ve tavırlarla başkasını rahatsız etmeyeceği noktasında sonuçlar elde etmektir. İnşallah verilen gayretler, emekler boşa gitmeyecektir. Bu sonuçları hep birlikte elde edeceğiz. En sağlıklı şekilde spor müsabakalarının gerçekleştirilmesi konusunda çaba sarf edeceğiz."