"İstanbul'da kazanacağız"

Video yükleniyor...

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında deplasmanda Real Madrid'e 90-85 yenilerek seride 2-0 geriye düşen Anadolu Efes'in başantrenörü Dusan Ivkovic, "40 dakika üstün oynadık ama kazanmak için yeterli olmadı" dedi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ivkovic, iki gün önceki maçtan tamamen farklı bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Maça çok iyi başladık. İlk devre savunmada çok iyiydik. İkinci yarı maçın iki kader anı oldu. Bir tanesi 62-45 ile 17 sayı farkla öne geçtiğimiz an. Diğeri de isabetsiz basketler. Bana göre basit bir şekilde kaçırdığımız sayılar dışında iyiydik" ifadelerini kullandı.

Dusan Ivkovic, karşılaşmadan öğrenecekleri çok şey olduğunu dile getirerek, "Önümüzdeki iki maç için hazırlanmamız gerekir. Tecrübemizi ve kontrolümüzü artırmak zorundayız. Benim felsefem her zaman kazanmaktır. Eminim ki Real Madrid'e karşı kazanabiliriz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bu sezon en iyi oyununuzu çeyrek finalin bu iki maçında mı oynadınız?" sorusu üzerine, Ivkovic şunları kaydetti:

"Şüphe götürmeyecek şekilde iyi oynadığımız anlar oldu. Bana göre kendi pozisyonunda Avrupa'daki en iyi oyuncu Heurtel. Ayrıca Krstic de çok iyi bir oyuncu. Genç, iyi oyuncularımız var. Adım adım giderek çok iyi bir takım yaratacağımızı düşünüyorum. Burada oyunumuzun en iyisi olduğunu düşünmüyorum."

Laso: "Seride 2-0 üstünlüğün tadını çıkarmalıyız"

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso da taraftarların mükemmel bir maç izlediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"İyi başladık ama onlar bizim stratejimizi anladılar ve bunu iyi değerlendirdiler. İkinci periyotta maçtaki egemenliğimizi tamamen kaybettik. Üçüncü periyodun yarısından itibaren maça tekrardan girmeye başladık. Gurur, taraftar, taktik değişiklikleri, savunmadaki değişiklikler önemliydi. Son topa kadar savaştık. Bu her zaman takıma vermeye çalıştığım bir mantaliteydi. Eğer Real Madrid'de oynuyorsan yüreğini ve tutkunu her zaman sahaya koymak zorundasın. Takımından büyük gurur duyuyorum. Anadolu Efes büyük bir takım ve çok güçlü. Sadece bir galibiyet aldık. Seride 2-0 üstünlüğün tadını çıkarmalıyız. Salı günü İstanbul'da yeni bir savaşa çıkacağız."