Dursun Özbek'ten şok mağlubiyet yorumu

Video yükleniyor...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek imza töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Törende ilk söz alan Dursun Özbek, Galatasaray'da yeni bir sayfa açtıklarını dile getirerek, "Bugün 26 Kasım 2015, Galatasaray için yeni bir sayfa, yepyeni bir gün" dedi.

Özbek, Atletico Madrid'e dün yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerinden dolayı herkesin üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Şunun bilinmesini istiyorum; dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait bir olay değil, bir birikimin sonucu, geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır. Şunu herkes çok iyi bilmeli; Galatasaray Başkanı olarak eğer yapılan bir yanlış varsa, hatalar varsa bunun hesabını vermeye her zaman hazırım. Biz Galatasaray'da göreve çağrıldığımızda hiç düşünmedik kabul ettik. Galatasaray'ın gününü kurtarmak değil, geleceğiyle ilgili sorunları çözmek için göreve talibiz. Hiçbir zaman da medyada olmak, reyting almak için bu göreve talip olmadık."

Başkanlık kimliğinin arkasında, Galatasaray sevdasının olduğunu anlatan Özbek, "Metin Oktay'ı ve Galatasaray'ı seyretmek için dersleri asıp, stada koşan çocuk ruhu da bunun içindedir. Ben o ruhu taşıyan bir Galatasaraylıyım. O ruhun azmiyle şunu söylüyorum; Galatasaray hiçbir zaman pes etmez, hiçbir zaman umutsuzluğa düşmez. Herkesin 'bitti' dediği yerden tekrar ayağa kalkar, eskisinden daha güçlü, daha azimli olarak ait olduğu yarışmalarda en tepede yer almak üzere faaliyetlerini sürdürür. Bu Galatasaray'ın 110 yıllık tarihinde biriktirdiği etik kuralların başında gelmektedir, bu Galatasaylılık ruhudur."

Galatasaray'ın Mustafa Denizli yönetiminde daha önce önemli başarılar kazandığını vurgulayan Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"1988 yılını hatırlayalım. Neuchatel Xamax maçı oynadık. Deplasmanda 3-0 kaybettik ama sevgili hocam Mustafa Denizli, 'Fark etmez biz de İstanbul'da 5-0 kazanırız' dedi. Bu Galatasaray'ın pes etmeyeceğinin çok canlı bir örneğidir. Mustafa Denizli söylemleriyle değil ama yaptıklarıyla kendisini ispatlamış, Galatasaraylılığın ne olduğunu göstermiş bir kişiliktir. Sevgili hocama, 'Yuvana hoş geldin' diyorum. Burada açmış olduğu ve kariyerinin büyük bölümünü oluşturan parantezi yine burada kapatmak arzusunda olması beni ve bütün Galatasaraylıları duygulandırmıştır. Başarılı bir parantez kapamayı diliyorum. Galatasaray'a çok büyük faydalar üreteceğinden de eminim."

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Puan durumu

Maç özetleri

Galatasaray