Drogba'dan Costa'ya övgü

Drogba'dan Costa'ya övgü
Chelsea'nin Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba, takım arkadaşı Diego Costa ile aynı özelliklere sahip olduğunu öne sürdü.

İngiliz basınına konuşan eski Galatasaraylı futbolcu, bu sezon 8 maçta 22 puan toplayarak lige iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Kazanamadığımız tek maç, Manchester City'e karşı oldu. Onu da kazansak mükemmel bir başlangıç olacaktı" dedi.

Geçen sezon şampiyon olamamalarına ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zorlu maçlar çıkarmalarına rağmen hatalarından ders alıp daha tecrübeli bir takım haline geldiklerini kaydeden Drogba, "Umarım bu sezon istediklerimizi başarırız" temennisinde bulundu.

Drogba, Chelsea'de 2004-05'in ardından kadroda yeniden büyük bir uyum yakaladıklarını belirterek, "Bu sezon da inanılmaz iyi geçiyor. Manchester United ile aramızdaki puan farkı şimdiden 12'ye ulaştı. Ligin en iyi, Avrupa'nın ise ilk 4 veya 5 takımı arasındayız" ifadelerini kullandı.

Chelsea'de forma giydiği ilk yıllarda Frank Lampard'ın yanı sıra Hernan Crespo ve Michael Essien gibi önemli oyunculara sahip olduklarını hatırlatan Drogba, aynı havayı yine yakalayabileceklerini belirterek, "O dönemlerde kazanmak bizim için bir alışkanlık haline gelmişti. Kaybedince çok kötü olurduk. Aynı hislere bugün de sahip olmak istiyoruz" diye konuştu.

- "En sevdiğim yanı, karakteri"

Drogba, ligde 7 maçta 9 gol kaydederek Chelsea'nin başarısında önemli rol üstlenen takım arkadaşı Diego Costa'yla övgüyle bahseden 36 yaşındaki Drogba, "En sevdiğim yanı karakteri. İkimiz de aynı özelliklere sahibiz, asla pes etmiyoruz. Bu durum, beni sevindiriyor ve ona daha fazla saygı duymamı sağlıyor. Sezona harika bir başlangıç yaptı. Bütün golcülerin rüyası böyle bir başlangıçtır ve o, bu formunu bütün sezon boyunca devam ettirmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Manchester United ile pazar günü oynayacakları lig maçını da değerlendiren Fildişili golcü, takım arkadaşları Cesc Fabregas ve Eden Hazard'ın performanslarının maçın sonucunu etkileyebileceğini belirtti.