Doğuştan kaleci!

Video yükleniyor...

Hani derler ya, “Doğuştan Kaleci” diye.. Bu sözü Mert Günok için kullansak yanlış olmaz heralde.. Bursaspor’un yeni eldiveni Fehmi Mert Günok, baba mesleğini icra edenlerden.. Ligimizin eski kalecilerinden, Trabzonspor ve İstanbulspor gibi takımlarda da görev yapmış Mahir Günok’un oğlu olan Mert Günok, kaleci bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi..

Fenerbahçe ile yolu henüz 9 yaşındayken kesişen ve küçük yaşta girdiği sarı lacivertli camiada uzun yıllar geçiren Mert, ilk kez Brezilyalı teknik adam Zico döneminde A takımla antrenmanlara çıkmaya başladı.. Çalışkanlığı ve yetenekleriyle antrenörlerinin övgüyle bahsettiği Mert, basamakları teker teker çıkıyor ve Fenerbahçe ile Türk futbolunun geleceği olarak lanse ediliyordu.. Sarı-lacivertli formayı ilk kez bir resmi maçta giydiğinde takımın başında Christoph Daum vardı.. 2009-10 sezonunda Antalyaspor ile oynanan kupa maçında kalede Mert Günok görev yapmış ve Türk futbol kamuoyu kendisini ilk olarak o maçta izleme fırsatı bulmuştu.. Ne tesadüfdür ki Mert Günok ilk lig maçına da Antalyaspor önünde çıktı.. 2010-11 sezonunun ilk maçında Akdeniz temsilcisi ile oynanan karşılaşmada Volkan Demirel’in sakatlanıp maça devam edememesinin ardından kaleye geçen Mert Günok, bir sonraki hafta oynanan Trabzonspor maçında da Colman’ın penaltısında gole izin vermemişti..

2012-13 sezonu öncesi Erzurum’da ezeli rakip Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında karşılaşmanın hemen başında Volkan Demirel’in sakatlanmasıyla önemli bir görev üstlenen Mert Günok, ilk derbi heyecanını yaşamıştı..

Fenerbahçe, 2013-14 sezonuna Volkan Demirel’in cezalı olması nedeniyle Mert Günok ile başlamıştı.. Galatasaray ile Kayseri’de oynanan Süper Kupa maçında müthiş bir performans sergileyen genç eldiven, ligin ilk 5 haftasında da performansıyla camiadan tam not almıştı.. Ayrıca, Mert'in, sergilediği performansın yanı sıra penaltıları da kurtarması, kendisine 'penaltı uzmanı' denmesine neden oldu. Mert Günok, Fenerbahçe forması altında 2010-2011 sezonunun 2. haftasında, Trabzonspor'a 3-2 kaybettikleri maçın 70. dakikasında Colman'ın, 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile oynadıkları maçta Erman Kılıç'ın, 2013-2014 sezonunun ilk haftasında oynanan Konyaspor maçında Thorvaldsson'un, yine aynı sezon Eskişehirspor karşılaşmasında Necati Ateş’in ve son olarak da geçen sezon Türkiye Kupası’nda oynanan Bayburt mücadelesinde penaltının gol olmasını engelledi..

Geçen sezon 9 lig maçında görev yapan Mert, ilk kez 2011’de A Milli Takım için davet aldı.. Mert, Milli takımda 5 özel maçta kaleyi korudu..  

Fenerbahçe’de yerli kaleci geleneğinin Mert Günok ile devam etmesi ve Volkan Demirel sonrası kaleyi devralması beklenirken, Fenerbahçe yönetiminin sürpriz bir şekilde kendisi ile sözleşme yenilememesinin ardından Mert Günok, 9 yaşında girdiği Fenerbahçe’den 26 yaşında ayrıldı ve Bursaspor’un yolunu tuttu.. Artık yeşil beyazlı camianın başarısı için ter dökecek olan Mert’in hedefi Bursaspor ile şampiyonluk yaşamak..