"Direncimizi kaybetmedik"

"Direncimizi kaybetmedik"
Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker'i 84-82 yenen Anadolu Efes'te genel menajer Engin Özerhun, dirençlerini kaybetmeden kazanmasını bildiklerini belirtti.

Engin Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında Fenerbahçe Ülker karşısında maç boyunca dirençlerini kaybetmediklerini ve sıralama açısından kritik bir galibiyet elde ettiklerini vurguladı.

Normal sezonun sonuna gelindiği dönemde Fenerbahçe Üker ile sıralamayı yakından ilgilendiren bir karşılaşma yaptıklarını anlatan Özerhun, "Ligin bitimine kısa bir süre kala takımımızın birinci ve dördüncü sıralar arasında yer alması açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. İkinci periyotta farkı 15 sayıya kadar çıkarmamıza rağmen, maç sonra tekrar başabaş duruma geldi. Fakat hiçbir zaman direncimizi kaybetmedik ve kazanmasını bildik" ifadelerini kullandı.

Ligde kalan maçlarının da önemli olduğunu belirten Özerhun, özellikle hafta içi Darüşşafaka Doğuş ile oynayacakları erteleme müsabakasının sıralamadaki kesin yerlerini belirleyeceğini aktardı.

Öte yandan, Fenerbahçe Ülker maçının hakem yönetimini eleştiren Özerhun, şunları kaydetti:

"Ülkemizi THY Avrupa Ligi'nde temsil eden iki takımın mücadelesi gerçekten üst seviyede oldu. Karşılaşmanın hakemleri ise sadece kötü değil, kötü niyetlilerdi. Pozisyonları izlemek üzere iki kez televizyona başvurdular. İlkinde pozisyon sonrası hemen televizyon işareti yaparken, ikincisinde ise topun bizde olduğu kararını verdikten sonra televizyona bakalım diye karar değiştirdiler. Bu bile bakış açılarının ne olduğunu anlamaya yeter. Umarım dünkü hakemler bir süre dinlendikten sonra maç yönetirler."