Devleri yıkmanın anahtarını buldular!

Video yükleniyor...

İstanbul’un Anadolu sınırında, tersaneleriyle anılan Tuzla ilçesinin takımı, Süper Lig ekiplerine karşı aldığı galibiyetlerle bir anda adından bahsettirmeye başladı.

Kuruşundan 59 yıl sonra, 2013’te, tarihinde ilk kez profesyonel liglere adını yazdıran Tuzlaspor, 3. ligdeki ilk yılında yükselme grubuna adını yazdırdı. İkinci lige penaltılara kadar yaklaşmayı başardılar ancak sonuç hüzün oldu, Tuzlaspor 3. ligde kaldı.

Profesyonel liglerdeki ikinci sezonlarında Ziraat Türkiye Kupası’nda Kasımpaşa’yı eleyip gruplarda da Sivasspor ve Gaziantepspor’a karşı elde edilen galibiyetler sonrasında, Tuzla’ya, başarının anahtarını aramaya gittik. 

Kadrosunda yıldız futbolcusu olmayan bu takımın hocası ise kariyerinde ilk kez A takım düzeyinde takım çalıştırıyor ve Türk futbolu yeni bir teknik direktörün ilk adımlarını izliyor.
 
Tuzlaspor’un başarısının altında her maç tıklım tıklım dolan tribünlerin de payı büyük elbette. Ancak onlar bir de sorumluluk yüklenmişler üzerlerine, Cefakar Tuzlalılar grubu tribünde küfüre izin vermiyor.
 
Tuzla’da bizi yerel yönetimden, belediye başkanından sokaktaki Tuzlalısına, bölge sanayici ve iş adamlarından tribüne gelen taraftarına, tüm hücreleri ile bir araya gelip futbolcusuna, hocasına sonsuz güven duyan bir aile karşıladı. Ve bu aile, mücadele ettiği her kulvar kadar her üyesi için de teker teker hedefler belirlemiş, emin adımlarla yürüyor.
 
3. ligde bir ilçe takımı Süper Lig ekiplerine karşı işte bu anahtarla sahaya çıkıyor; adeta bir sepet gibi iç içe örülmüş yıkılmaz bir birliktelik…