Devlere kara haber!

Devlere kara haber!
Avrupa futbolunun önde gelen bazı kulüpleri, gelecek sezon uygulanacak değişiklik nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminde ilk torbada yer alamayacak.

"Devler Ligi" kura çekimlerinde genellikle birinci torbada bulunan Real Madrid, Arsenal, Manchester United ve Porto gibi Avrupa'nın birçok büyük kulübü, liglerinde şampiyonluğa ulaşamadıkları için kura çekimi sisteminin değişmesi sebebiyle seri başı olamayacak.

Değişiklik sonucunda gelecek sezon kura çekiminde ilk torbada yer alacak 8 takımdan 7'si, UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 7 ülkenin şampiyonlarından oluşacak. Geriye kalan diğer takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan son takım olacak.
 
Söz konusu takımın Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra ligde de mutlu sona ulaşması durumunda, bu kez UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 8. ülkenin şampiyonu ilk torbaya girecek. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finali, yerel liglerinde şampiyonluğa ulaşan Barcelona ile Juventus arasında oynanacağı için Hollanda ligi şampiyonu PSV, kura çekimine ilk torbadan girme hakkı kazanacak.

Bu durumda UEFA sıralamasına göre ilk 8'de yer alan ülkelerden İspanya'dan Barcelona, Almanya'dan Bayern Münih, İngiltere'den Chelsea, İtalya'dan Juventus, Fransa'dan Paris Saint-Germain, Portekiz'den Benfica, Rusya'dan Zenit ve Hollanda'dan PSV, liglerini şampiyon tamamladığı için ilk torbadan kuraya katılacak.

Eski sisteme göre, UEFA organizasyonlarında ülke sıralamasında ilk 8'e giren ülke kulüplerinin son 5 yılda aldığı sonuçların ortalamasına bakılarak ilk torbadaki kulüpler belirleniyordu.