Devler para musluğunu açtı!

Devler para musluğunu açtı!
Geçtiğimiz yıllarda başta İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Yunanistan olmak üzere birçok Avrupa ülkesi finansal kaynaklı kriz yaşadı.

Bu sıkıntılar büyük ölçüde aşılmasına rağmen henüz tam anlamıyla çözüme kavuşturulamadı. Ancak aynı şeyi Avrupa’nın dev futbol kulüpleri için söylemek mümkün değil. Real Madrid, Barcelona, İnter, Manchester United, Bayern Münih gibi dünyanın önde gelen takımları kesenin ağzını açtıkça açtı.  En flaş ve en pahalı transferleri Barcelona gerçekleştirirken, Katalan temsilcisini yıldızlar topluluğu Real Madrid izledi. Barcelona, Dünya Kupası’nda rakibini ısırmasıyla gündeme gelen Liverpool’un Uruguaylı yıldızı Luis Suarez’i 88 milyon Euro’ya renklerine bağladı. İspanya’nın bir başka devi Real Madrid de turnuvanın gol kralı unvanına sahip Kolombiyalı James Rodriguez için Fransa’nın Monaco takımına 80 milyon Euro ödedi.

Barça-Real arasındaki transfer rekabetinde şu an Barcelona biraz daha önde gözüküyor. Katalan ekibi Suarez’in yanı sıra Claudio Bravo, Marc-Andre ter Stegen, Ivan Rakitic ve Jeremy Mathieu ile kadrosunu güçlendirirken kasasından yaklaşık 140 milyon Euro çıktı. Alexis Sanchez, Cesc Fabregas, Jonathan dos Santos ve Alan Kardec gönderildi ve bu oyuncular karşılığında 80 milyon Euro gelir elde edildi. Real Madrid ise James Rodriguez’in dışında Bayern Münih’ten 30 milyon Euro’ya Toni Kroos’u aldı. Eflatun. Beyazlılar, geçen yıl Gareth Bale için Tottenham’a 94 milyon Euro ödemişti.