Devler kupa avında! İşte muhtemel 11'ler!..

Devler kupa avında! İşte muhtemel 11'ler!..
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Antalya'da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Sarı-kırmızılı ekip, finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarına katılmama cezasını gelecek sezon çekmek için finali kazanmak zorunda.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2015-2016 sezonunu 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemeyen Galatasaray için iki sezon Avrupa mücadelesinin dışında kalma tehlikesi ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılılar hem Avrupa hedefini gerçekleştirmek hem de kötü geçen sezonu kupayla kapatmak için Fenerbahçe karşısında mücadele verecek.

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Galatasaray'ı yenerek sezonu kupayla tamamlamak istiyor.

Ligde ve Avrupa'da sezonu istediği gibi bitiremeyen sarı-lacivertliler, kupa finalinde taraftarına hem derbi galibiyeti hem de kupa sevinci yaşatmak için mücadele edecek.

Antalya Stadı'nda yarın saat 21.15'te başlayacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

Volkan Demirel, finalde yok
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, sakatlığından dolayı kupa finalinde forma giyemeyecek.

Bel fıtığı ameliyatı olan ve Süper Lig'in son 2 haftasında forma giyemeyen sarı-lacivertlilerin kaptanı, yarın derbide takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Mehmet Topuz ve Uygar Mert Zeybek de Galatasaray karşısında sahada olmayacak.

Uzun süreli sakatlığından kurtularak takımla çalışmalara başlayan Lazar Markovic'in ise maç kadrosunda olması bekleniyor.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER...
FENERBAHÇE:Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie.
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

GALATASARAY:  
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink