Dev finalin güzergahları belli oldu!

Dev finalin güzergahları belli oldu!
Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi her iki takım seyircilerinin stada geliş güzergahları belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Antalya'dan ve il dışından gelen Galatasaray taraftarlarının stadyumun kuzey tarafında (Meltem Mahallesi) oluşturulacak dış bariyerlerde gerekli arama ve bilet kontrolleri yapıldıktan sonra stada alınacağı bildirildi.

Fenerbahçe taraftarlarının ise stadyumun güney tarafında (Sakıp Sabancı Bulvarı - Atatürk Kültür Merkezi - Cam Piramit) oluşturulacak dış bariyerlerde gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stada alınmaya başlanacağı kaydedildi.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karara göre müsabakayla ilgili alınan genel güvenlik önlemleri çerçevesinde aşağıdaki uygulamaların yapılacağı aktarıldı:

- Kara yolu ile toplu şekilde Antalya'ya gelecek taraftar gruplarının şehir girişlerinde oluşturulacak kontrol noktalarında üstleri ve araçları aranacak, daha sonra stadyuma yönlendirilecek.

- Stadyum çevresinde 3 kademeli güvenlik bariyeri oluşturulacak. Dış bariyerde bilet ve üst araması yapılacak, biletsiz kişilerin bu alandan içeriye girmesine izin verilmeyecek. Ayrıca ikinci güvenlik bariyeri ve stadyum turnikelerinde gerekli aramalar yapılacak, biletsiz seyircinin girişine izin verilmeyecek.

- Dış bariyerlerde yapılacak üst aramasından itibaren müsabaka alanına girmesi yasak olan her türlü madde (ateşli silah, kesici alet, yanıcı ve patlayıcı madde, sahaya atmaya müsait her türlü madde, kapalı içecek, kamera gibi aletler) alınmayacak.

- Müsabaka günü en geç saat 14.00'e kadar stadyum görevlileriyle irtibatlı olarak stada pankart asılmasına izin verilecek, bu saatten sonra stadyum içine pankart alınmayacak. Siyasi içerik, suç unsuru ibare eden ve kişiye özel pankartlar stadyuma sokulmayacak.

- Tribünlerde hangi takımın taraftarı oturuyorsa o takıma ait forma, atkı alınacak, başka takıma ait formalı kişiler stada alınmayacak.

- Stadyum otoparkları (kapalı-açık) kapatılacağı ve protokol otoparkı hariç hiçbir araç otoparklara alınmayacağından, seyircilerin bölgede bulunan otoparkları kullanmaları veya toplu taşıma araçlarıyla stada gelmeleri gerekecek.