Fener'den şampiyonluğa dev adım!

Video yükleniyor...

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 5. maçında Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibi Galatasaray Liv Hospital'i 76-63 yenerek seride 3-2 öne geçti. Sarı-lacivertliler, bir maç daha kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçında Galatasaray Liv Hospital'ı 76-63 yenen Fenerbahçe Ülker, seride yeniden öne geçerek durumu 3-2 yaptı.

Serinin ilk iki maçını kendi seyircisi önünde 89-70 ve 74-73 kazandıktan sonra, rakip sahadaki iki maçı 73-64 ve 88-82 kaybeden Fenerbahçe Ülker, taraftarı önünde rakibine yine şans tanımadı.

Sarı-lacivertliler, ilk çeyrek sonunda 15 sayı (26-11), devrede ise 24 sayı (45-21) fark yakaladı. Son periyoda girerken farkı 14 sayıya (60-46) düşürüp, dördüncü çeyreğin ilk bölümünde 10 sayıya kadar (60-50) indiren Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğü ele almasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, mücadeleden 76-63 galip ayrılmasını bildi.

Bu sonuçla seride 3-2 öne geçen Fenerbahçe Ülker, 16 Haziran Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak serinin 6. maçını kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Müsabakayı Galatasaray Liv Hospital'ın kazanması halinde ise Beko Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayacak ekibin belirleneceği karşılaşma, 19 Haziran Perşembe günü Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilecek.

- Fenerbahçe Ülker'de 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı

Galatasaray Liv Hospital karşısında önemli bir galibiyet elde eden Fenerahçe Ülker'de 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı.

Sarı-lacivertlilerde, Bogdanovic 14, McCalebb 13, Oğuz Savaş, Zoric ve Emir Preldzic ise 12'şer sayı kaydederek galibiyete katkı sağladı. Preldzic ayrıca 11 ribaund alarak maçta "double-double" yapmayı başardı.

Fenerbahçe Ülker, maçta 37'de 27 iki sayılık atış isabeti bulurken, yüzde 73'lük isabet oranı yakaladı.

Galatasaray Liv Hospital'da ise çift haneli rakamlara ulaşabilen tek isim, ürettiği 16 sayıyla maçın en skoreri durumundaki Cenk Akyol oldu. Özellikle iki sayılık atışlarda çok kötü bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılılar, 28'de 9 isabet sağlayarak yüzde 32,1 isabet oranıyla oynadı.

 - Ergin Ataman, sahadan polis şapkası takarak çıktı

Karşılaşma boyunca Fenerbahçeli taraftarların küfürlü tezahüratlarına maruz kalan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonunda sahadan polis eşliğinde ve  polis şapkası takarak çıktı.

Maçın tamamlanmasının ardından Galatasaray Liv Hospital bencinin arkasında bulunan bölümdeki taraftarlar, sarı-kırmızılı teknik heyet ve oyuncuların olduğu bölüme doğru yönelirken, o bölgeye gelen Fenerbahçe Ülker oyuncuları ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı alanda Ergin Ataman'a kafasına takması için bir polis şapkası verildi. Şapkayı takan Ataman, polis kordonu içinde soyunma odasının yolunu tuttu.

- Obradovic yerinde duramadı

Cezalı olması nedeniyle serinin beşinci maçında takımının başında yer alamayan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, müsabakayı tribünden takip etse de yerinde duramadı.

Karşılaşmayı, Fenerbahçe Ülker bencine yakın bir noktada tribünden izleyen Sırp teknik adam, maç içinde sık sık yerinde kalkarak el hareketleriyle oyuncularına işaretler yaptı.

Obradovic'in zaman zaman bencte oturan oyuncularla da işaretleştiği görüldü.

 - İngilizce karşılık

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan serinin dördüncü maçı sonrası skorborda yansıyan ve tepkilere neden olan hakaret cümlesine, Fenerbahçe taraftarları İngilizce olarak karşılık verdi.

Maçın tamamlanmasına kısa süre kala tribünde sarı-lacivertli taraftarlarca açılan pankartta, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki hakaret içeren cümlenin İngilizcesi olduğu görüldü.
 
- İki kez uyarı anonsu yapıldı

Karşılaşmada Fenerbahçe taraftarlarının küfürlü tezahüratları nedeniyle 2 kez uyarı anonsu yapıldı.

İlk anons, maç henüz başlamadan Galatasaray Liv Hospital bencinin olduğu bölüme patlayıcı madde atılması ve küfürlü tezahüratta bulunulması nedeniyle yapılırken, ikinci uyarı anonsu ise son periyotta yine küfürlü tezahüratlar nedeniyle gerçekleştirildi.

- Maç öncesi loca krizi

Karşılaşma öncesi Galatasaraylı yöneticilerin oturacağı yer konusunda önemli bir kriz yaşandığı ortaya çıktı.

Maçı izlemek için Ülker Sports Arena'ya gelen Galatasaraylı yöneticiler Necati Demirkol ve Sedat Doğan ile beraberindekilerin, serinin ilk iki maçında olduğu gibi 3030 No'lu locayagittikleri, karşılaşma öncesi güvenlik toplantısında da belirlendiği üzere bu locada yer alan idarecilerin daha sonra buradan çıkarıldıkları belirtildi.

Daha sonra Türkiye Basketbol Federasyonu'na ayrılan locaya götürülen yöneticilerin, o alana Fenerbahçeli taraftarların alınmasının ardından buradan da ayrılmak zorunda kaldıkları ve güvenlik güçleriyle tartıştıkları kaydedildi.

Galatasaraylı yöneticiler, pota arkasında kendilerine gösterilen yerde müsabakayı izledi. Maçın tamamlanmasına 3 dakika 30 saniye kala Sedat Doğan tribünden ayrılırken, müsabakanın sonlanmasına kısa bir süre kala Necati Demirkol da salon dışına çıktı.

İLK ÇEYREK:
Son 6.24:
Fenerbahçe Ülker 5 - Galatasaray Liv Hospital 7
Son 4.17:
Fenerbahçe Ülker 14 - Galatasaray Liv Hospital 7
Son 2.17
Fenerbahçe Ülker 21 - Galatasaray Liv Hospital 7
İlk çeyrek sonucu:
Fenerbahçe Ülker 26 - Galatasaray Liv Hospital 11

İKİNCİ ÇEYREK:
Son 6.44: Fenerbahçe Ülker 34 - Galatasaray Liv Hospital 14
Son 2.38: Fenerbahçe Ülker 39 - Galatasaray Liv Hospital 19

İlk yarı sonucu:
Fenerbahçe Ülker 45 - Galatasaray Liv Hospital 21

3. ÇEYREK
Son 6.05: Fenerbahçe Ülker 46 - Galatasaray Liv Hospital 28
Son 1.11:
Fenerbahçe Ülker 58 - Galatasaray Liv Hospital 43
3. Çeyrek sonucu: Fenerbahçe Ülker 60 - Galatasaray Liv Hospital 46

4. ÇEYREK
Son 3.30: Fenerbahçe Ülker 72 - Galatasaray Liv Hospital 54

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe Ülker: 76 - Galatasaray Liv Hospital: 63