Derbide tribünler yarı yarıya

Derbide tribünler yarı yarıya
İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1. Lig'de 8 Kasım'da oynanacak Karşıyaka-Göztepe maçında, İzmir Atatürk Stadı'nda kapalı tribüne Karşıyaka, açık tribüne ise Göztepe taraftarının alınmasına karar verdi.

Kurul toplantısı, Vali Mustafa Toprak başkanlığında, iki kulübün başkanı ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Toprak, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'in sevgi, barış ve ilklerin kenti olduğunu, Karşıyaka ve Göztepe takımlarının karşılaşacağı müsabakada centilmenliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yansıması için bir araya geldiklerini ifade etti.

Pazar günü oynanacak müsabakada her iki takım taraftarının da maça alınması yönünde karar alındığını kaydeden Toprak, bu konuda gerekli tedbirleri taraftarlara güvenerek aldıklarını söyledi.

Maç saatinde değişiklik talebi
Karşıyaka taraftarının Mersinli Mahallesi, Göztepe taraftarının ise İzulaş garajı tarafından stada giriş yapacağını ifade eden Toprak, "Biz seyircilerimize, taraftarlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Geçmişte yaşananların aksine barışın, sevginin, hoşgörünün, fair play'in bir kez daha bu derbide illerimize, ülkemize, spor taraftarlarına yayılacağını düşünüyoruz" dedi.

Vali Toprak, karşılaşmanın 18.30'dan önceki bir saatte başlaması için oy birliğiyle karar alındığını, Türkiye Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş nezdinde gerekli işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Kapalı tribün Karşıyaka'ya, açık Göztepe'ye
Konuk ekip taraftarlarına ne kadarlık yer ayrıldığı yönündeki bir soru üzerine Vali Toprak, Passolig kartı olan ve bilet alanların maçı izleme imkanı bulacağını bildirdi.

Kapalı tribünün ev sahibi ekip Karşıyaka, açık tribünün ise konuk Göztepe taraftarlarınca kullanılacağını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

"Hukuken sayı verilmiş olsa bile şu an Passolig kartı olanların sayısı belli. Orada da bir orantı var. Biz oraya da pek takılmak istemiyoruz. 52 bin kişilik stadyumumuz var. Passolig sayısı, üst üste koyduğunuzda 20 bin. Öyle anlaşılıyor ki yarı yarıya olacak şekilde. Kurulun almış olduğu karar, diğer Göztepe-Karşıyaka maçında da karşı takıma tanınmış olacak. Bu bir centilmenlik anlaşmasıdır."

"Sadece 3 puanlık maç değil"
Maçın Türkiye derbisi olduğunu ifade eden Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, iki takım taraftarının karşılaşmaya gelme imkanına kavuşmasının önemini vurguladı. Sepil, "Bizim için sadece 3 puanlık bir maç değil. Karşıyaka maçı çok önemli. Çok güzel maç olmasını bekliyoruz" dedi.

İki takım arasında oynanan ve seyirci sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren maç hatırlatılarak yöneltilen "Yeni bir rekor bekliyor musunuz?" sorusuna Sepil, "Yeni rekor maalesef zor. Passolig'le birlikte rekor olmaz" cevabını verdi.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ise sahada her anlamda sportif rekabetin yaşanacağını, Karşıyaka taraftarının centilmenliğini tüm Türkiye'ye göstereceğini söyledi.

Tribünlerde olimpiyat ruhunu ve fair play'i sonuna kadar yaşatacaklarını dile getiren Erten, "İzmir'in bütün Türkiye'de farkı olsun istiyoruz. Karşıyakalı taraftarın centilmenliğine sonuna kadar inanıyor, güveniyoruz. Güzel bir gün olacak. Sadece Göztepe, Karşıyaka taraftarlarını değil elinde Passolig olan ya da alacak olanları maça davet ediyoruz. Buyursun gelsinler, bu eğlenceyi hep birlikte yaşayalım" diye konuştu.