Denizli yeniden şampiyonluk peşinde

Denizli yeniden şampiyonluk peşinde
Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun yerine göreve getirilen Mustafa Denizli, teknik direktörlük kariyerinin başladığı yerde yeni başarılar için kolları sıvayacak.

Sarı-kırmızılı ekipte 23 yıl aradan sonra tekrar futbol takımının başına geçip, 3. dönemine başlayacak Mustafa Denizli'nin, "Teknik adamlık kariyerime bu camiada başladım. Parantezi burada açtım, inşallah yüzümün akıyla da burada kapatacağım" şeklindeki ilk sözleri, emekliliğinin de Galatasaray'da olması isteği olarak yorumlandı.

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine ilk olarak 1987 yılında getirilen ve Jupp Derwall'in ardından ikinci adam olarak görev yaptığı bu sezonda şampiyonluk sevinci yaşayan Denizli, ilerleyen dönemde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başında ligi zirvede tamamlama başarısı göstererek kariyerinde başarı basamaklarını tırmanmayı sürdürdü.

Hem kulüpler seviyesinde hem de A Milli Futbol Takımı'nda bir çok önemli başarının mimarı olan 66 yaşındaki deneyimli teknik adamın, sarı-kırmızılı kulüpte sergileyeceği performans da merakla bekleniyor.

5 sezon sonra tekrar rekabetin içinde
Mustafa Denizli, Süper Lig'de 5 sezon aradan sonra yeniden şampiyonluk rekabetinin içinde boy gösterecek.  

Beşiktaş'la 2008-2009 yılında şampiyonluk gören ve bu takımın başında 2009-2010 sezonunu da tamamlayan Denizli, aradan geçen 5 sezonda yeniden iddialı bir takım çalıştırmazken, yeni görevinde büyük beklentilerle karşı karşıya kalacak.

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ayrıldığı Beşiktaş'ın ardından, 2010-2011 sezonunda takım çalıştırmayan Denizli, daha sonra İran'ın Persepolis, Çaykur Rizespor ve Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran kulüplerinde görev yapma imkanı yakalasa da şampiyonluk yarışının içine tekrar Galatasaray'ın başında girecek.

Zorlu bir sürece girecek
Hamza Hamzaoğlu'yla yolların ayrılması sürecinde hızlı bir şekilde Galatasaray'ın teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Denizli'yi zorlu bir dönem bekliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçının hemen ardından mesaisine başlayacak Denizli, ligde liderin 7 puan gerisinde olan sarı-kırmızılı ekibi yeniden iddialı bir konuma getirmeye çalışıp, şekillenecek yol haritasına göre Avrupa hedeflerini de belirleyecek.

Kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle transferde sezon başını rakiplerine göre daha yavaş geçiren Galatasaray'ın, ara dönemde Denizli'nin kadroyu güçlendirme taleplerinin nasıl karşılanacağı da merak konusu.

Camianın güveni tam
Galatasaray camiası, Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulunun Mustafa Denizli'yi teknik direktörlüğe getirmesini olumlu karşıladı.

Sarı-kırmızılı kulüpte daha önce başkanlık ve yöneticilik yapmış isimler, Denizli'nin tecrübesi, kariyeri ve futbol bilgisiyle Galatasaray'a en uygun isim olduğu yönünde görüş belirtti. 

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Alp Yalman, kendi başkanlık döneminde de çalıştığı deneyimli teknik adamın doğru tercih olduğunu belirterek, "Bundan daha iyi bir tercih olmazdı. Mustafa Denizli Galatasaray'a çok faydalı olacaktır. Zaten yarıştan kopmuş bir takım da yok. İnşallah Galatasaray, Mustafa ile şampiyon olacak. Kendisinin hırsı, isteği ve azmi olmasa zaten teklifi kabul edip, Galatasaray'a gelmezdi. Onun için başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy ise Mustafa Denizli ile 8 sene çalıştığını hatırlatarak, "Mustafa Denizli çok önemli özellikleri olan bir teknik adam. Kendisiyle mutlu günler geçirdik. Şu anda yapılacak en iyi tercih olarak görüyorum. Bu yönetimin yaptıkları çok hoşuma gitmiyor ama bulunabilecek en iyi hocayı takımın başına getirdiklerine inanıyorum. Birisi başarılı olacaksa o Mustafa Denizli'dir. Olgun, en iyi döneminde olduğunu tahmin ediyorum. Galatasaray yönetimi olumlu bir hareket yaptı" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek yönetiminin yaptıklarını beğenmediğini vurgulayan Gürsoy, "Bu yönetimin bugüne kadar yaptığı işleri çok beğenmedim. Hamza hocaya şans verilmesini isterdim ama madem bir antrenör değişikliğine gidildi, Mustafa Denizli en doğru isimdir. Yönetimin aldığı kararı destekliyorum" şeklinde görüş belirtti.

Eski Galatasaray Kulübü yöneticilerinden Turgay Kıran ise Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ı 3 kulvarda başarıya götürebilecek bir teknik adam olduğuna vurgu yaptı. 

Kıran, Denizli'nin Galatasaray için mecburi bir tercih olduğunu aktararak, "Mustafa Denizli dışında Galatasaray'a gelecek bir yerli teknik direktör yok. Mustafa Denizli de çok akıllı ve tecrübeli olduğu için ince eleyip sık dokuyarak kararını vermiştir. Birkaç gün önce 'arkasındayım' dediği teknik direktörü yollayan bir başkan var. Demek ki Mustafa Denizli bu kaygıları görmedi. Galatasaray, tek alternatifi olan hocasına kavuştu" şeklinde konuştu.

Yönetimin son umudu
Ligde üst üste yaşanan puan kayıpları sorası taraftarların istifa çağrılarının hedefi olan Dursun Özbek yönetiminin son umudu Mustafa Denizli oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün başında bulunduğu 1 yıllık dönemde 3 kupa kaldırarak dördüncü yıldızın kazanılmasına katkı sağlayan Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmesinin ardından eleştirilere maruz kalan yönetim, Mustafa Denizli'ye emanet edilen futbol takımından yükseliş bekliyor.

Kendisiyle 1,5 yıllık anlaşmaya varılan Denizli, beklentilerin yüksek olduğu bir döneme giriyor.